Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg sárgabarack krémleves recept

Hideg sárgabarack krémleves recept

A Hideg sárgabarack krémleves hozzávalói:
70 dkg sárgabarack,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
1 tasak vaníliás pudingpor,
15 dkg cukor,
1 dl fehérbor,
1 csipet őrölt fahéj,
1 citrom,
néhány mentalevél a díszítéshez


A Hideg sárgabarack krémleves elkészítési módja:
A citromot alaposan megmossuk, félbevágjuk, a levét kinyomjuk, és 2 citromkarikának megfelelő héjat levágunk róla. A sárgabarackot megmossuk, 4 szép érettet félreteszünk, a többit 2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd gyorsan kivéve hideg vízbe áttesszük. Így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Kimagozzuk, lábosba tesszük, ráöntjük a citromlé felét, hozzáadjuk a bort, a cukrot, az őrölt fahéjat, a citromhéjat, és felengedjük vízzel. 5 percig forraljuk, majd kis szűrővel kiszedjük a fűszereket, a citromhéjat, és a többit összeturmixoljuk. A pudingport 1,5 deci hideg vízzel simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, amíg sűrűsödni kezd, majd hideg vízfürdőbe állítjuk. Jól lehűtjük. Tálaláskor a levest kis tálkába vagy csészébe szedjük, a tetejére meghámozott, félbevágott barackot teszünk, és felvert tejszínhabot ültetünk a tetejére. Kis mentalevélkével díszítjük.

Ez a krémleves őszibarackból is nagyon finom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg sárgabarack krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook