Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg sárga- vagy őszibarackleves recept

Hideg sárga- vagy őszibarackleves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Hideg sárga- vagy őszibarackleves hozzávalói:
20-25 dkg. barack ( lehet sárga, de idény szerint őszi is),
2 dl. fehér, édes bor,
2 dkg. zsemlemorzsa,
15 dkg. porcukor,
1 citrom leve,
1 db. tojás,
1 dl. tejszín.
csipetnyi só.


A Hideg sárga- vagy őszibarackleves elkészítési módja:
A barack mennyiség felét kimagozzuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a borban lassú tűzön puhára főzzük. A barack másik felét kimagozzuk, majd jó liternyi vízben a zsemlemorzsával együtt feltesszük főni. Ha kész turmixoljuk.A tejszínben a felvert tojást jól elkeverjük. A leves mindkét részét összeöntjük, hozzákeverjük a porcukrot, ízesítjük a citrom levével és lassú tűzön a tejszínes tojást is apránként hozzáadva készre főzzük. Hidegen, jégbe hűtve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. szept. 30. 08:54
A hideg sárga- vagy őszibarackleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook