Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg-meggyleves recept

Hideg-meggyleves recept

A Hideg-meggyleves hozzávalói:
60 dkg meggy,
20 dkg cukor,
1 citrom,
5 szegfűszeg,
1 fahéj,
fél dkg só,
2,5 dl tejföl,
1 dkg liszt,
1 dl vörösbor (Egri bikavér),
2,5 dl tej,
1 tojássárgája.


A Hideg-meggyleves elkészítési módja:
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci vizet. Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban, majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval. Jól behűtve tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg-meggyleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook