Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hideg gyümölcsrizs (4személyre) recept

Hideg gyümölcsrizs (4személyre) recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória ?
Zsírtartalom ?
Szénhidráttartalom ?

A Hideg gyümölcsrizs (4személyre) hozzávalói:
15 dkg rizs
10 dkg porcukor
8 dl tej
6 dl tejszín
3 cs.vaníliás cukor
2 dkg mazsola
1 dl sűrű málnaszörp
ízlés szerint gyümölcsök:
pl. barack, mandarin, ananász, eper,
esetleg kevés reszelt citromhéj


A Hideg gyümölcsrizs (4személyre) elkészítési módja:
A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd kis időre hűtőbe tesszük. Addig érdemes gyümölcsmosóban, akár tésztaszűrőben a darabolt gyümölcsöket kicsit lecsepegtetni, hogy ami kis levet enged, ne lazítsa majd a gyümölcsrizst. A mazsolát is jól kinyomkodjuk, és elkezdhetjük összekeverni a hozzávalókat. A kihűlt tejberizst összekeverjük a mazsolával, a darabolt gyümölccsel, esetleg kevés citromhéjjal, legvégül óvatosan beleforgatjuk a kemény tejszínhabot, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön! Ezután a tálat még a hűtőbe tesszük egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek, utána tálalhatjuk kis kelyhekbe.

Nagyon mutatós, ha plusz tejszínhabbal díszítjük a tetejét és kevés málnaszörppel (esetleg csokiöntettel) meglocsoljuk!
Háááát nem diétás...


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hideg gyümölcsrizs (4személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook