Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg eperkrémleves recept

Hideg eperkrémleves recept

Elkészítési idő 15 perc

Kalória 351 kcal

A Hideg eperkrémleves hozzávalói:
40dkg eper
2ek porcukor
1ek citromlé
1+2dl tejszín
1tasak vaniliáscukor
8gombóc vanilia fagyi
A díszitéshez:
néhány citromfű-vagy mentalevél


A Hideg eperkrémleves elkészítési módja:
Előkészítés: az epret nagyon alaposan megmossuk,szárazra törölgetjük.4szép szemet félreteszünk a díszitéshez,a többit kicsumázzuk,felaprozzuk,meghintjük porcukorral és citromlével. 1.Kemény habbá verünk 1dl tejszínt a vaniliás cukorral majd csillagbetétes nyomózsákba szedjük. 2.Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit,botmixerrel éppencsak összeturmixoljuk. 3,Csészékbe szedjük,tetejükre dundi habrózsákat nyomunk,1-1szem félbevágott eperrel és citromfű-vagy mentalevéllel diszitjük.

Ugyanezzel a gyors módszerrel egyéb karakteres friss gyümölcsböl vagy befőttböl is készithetünk hideg krémlevest.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg eperkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook