Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Heti menü! Ti csináltok? Megéri? Hogyan állítod össze? Esetleg egy-két tipp? fórum

Heti menü! Ti csináltok? Megéri? Hogyan állítod össze? Esetleg egy-két tipp? (beszélgetős fórum)


1 2 3
ápr. 25. 17:09
Minden naap megyek boltba, és egy napra vásárolok ebédnek valót, nálunk nincs maradék, inkább együnk kevesebbet, de én nem kűszködök azzal, hogy másnap legfeljebb én eszem meg. Kiszámolom, miből mennyi kell, és naponta friss a kaja. AKI éhes marad, van gyümölcs, csipsz, süti, szóval nem hal éhen senki.
60. Bless the child (válaszként erre: 57. - Napsugár8)
ápr. 24. 18:29
Azt a fajta újrahasznosítás, amiket írtál, nálam igénytelenség kategória
59. aszparagusz (válaszként erre: 57. - Napsugár8)
ápr. 24. 18:14

Nem kell kidobni marhapörköltet.

Remekül fagyasztható és a következő alkalommal egy friss körettel fogyasztható.

Én sem főzök belőle gulyáslevest.

58. Lávli* (válaszként erre: 57. - Napsugár8)
ápr. 24. 17:02

Most ez itt mi? 😳

Ki dobja ki a maradékot?

Ki szól le mást?

Ki szólt hozzád?


Hidd el, a pörköltből gulyást nem a te találmányod, ez a legelterjedtebb "újrahasznosítás", hiába van sok ház.

Ha megérintenének a főzési szokásaid, akkor jobban fennakadtam volna a törtkrumplis krumplis tésztán, de a fasírozottból valami feltétet valami tésztára módin 😳 meg pláne.

De te tudod, te házad, engem nem érdekel.

Ne akarj úton útfélen belém kötni, aztán játszani a mártírt, mert nagyon unom.

57. Napsugár8 (válaszként erre: 35. - Lávli*)
ápr. 24. 16:32

Igen, én írtam, hogy a maradék (marha) pörköltből gulyáslevest lehet készíteni. De azt nem úgy, a klasszikus formában, csak: egy adag vízbe feltettük a zöldségeket, őrölt paprikát, fűszereket, egy kis krumplit, és tésztát. Ezeket jó félfövésig főztük, és akkor borítottuk bele a maradék pörköltet.

Amikor ezt tanultam, még nem éltünk olyan jól, hogy bármit is kidobjunk.

Most már ismét csak szűkösebb a kassza, meg sem veszem a marhát, hogy jó kis pörköltet főzzek belőle.

Aki megteheti, hogy inkább kidobja, mert van annyi havi jövedelme, örüljön neki és ne szólja le azt, akinek egy hónapban "több nap, mint kolbász"!

Aki viszont még megveheti, de a maradékot kidobni nem akarja, ez is egy módja a hasznosításnak.

Mindenki másként csinálja. Ahány ház, annyi szokás.

56. Lávli* (válaszként erre: 52. - Bozsu55)
ápr. 24. 13:01

Én sem.

A maradék rizs még csak csak .. rakotthoz összesütve jó.

Meg főtt/sült hús, pörkölt összeaprítva, tésztasalátába, pirítósra kencének.

De megfőtt ételt újrafőzni? Azt nem.

ápr. 24. 12:40
Én írok heti menüt, van hogy 2 hetit, amikor mondjuk akciós dolgokból többet vettünk és üríteni kell a fagyasztót/kamerát! Általában egy héten 5x főzök, hétköznap, mivel itthon vagyok a kisfiammal, olyan ételeket, amik mosogatással együtt kész vannak 45 perc alatt :) Én össze írtam pár éve az összes ételt, amit szeretünk, kategóriánként, ha nincs ötlet, abból is szemezgetek! Plusz ha szembe j{n velem valami étel, azonnal felírom a "háztartási naplómba", onnan is puskázom! Kicsit most nehezített pálya az, hogy a kisfiunk most már azt akarja enni, amit mi, így 90%-ban olyat készítek, amit ő is ehet (nincs még egy éves). Maradék 10%-ban pedig külön főzök neki :)
54. Guruljka (válaszként erre: 34. - Amaunet)
ápr. 24. 10:23

Vadidegeneknek nem probléma kitalálni egy menüt.

Én évek óta etetem a válogatós fiamat, nem sikerül mindig változatosan.

53. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 24. 10:20

Úgy látom csendben figyelsz,de hát ez az anoním fórumok átka.


Talán kezdő háziasszony vagy,majd belejössz, gyakorlat sok mindenre képes.

52. bozsu55 (válaszként erre: 35. - Lávli*)
ápr. 24. 10:15
Bizony ám,soha nem készítettem maradék paprikás krumpliból krumplis tésztát.
51. Lávli* (válaszként erre: 50. - Bless the child)
ápr. 24. 07:24
Naugye! 😘👍
50. Bless the child (válaszként erre: 49. - Lávli*)
ápr. 24. 07:19
5 perces lesz, rántotta😀
49. Lávli* (válaszként erre: 48. - Bless the child)
ápr. 24. 07:17

Na, milyen mennyeit rittyentesz ma egy óra alatt?

Valld be! 😊

48. Bless the child (válaszként erre: 46. - Lávli*)
ápr. 24. 07:14
Most ebben nem vagyok annyira biztos😉
47. syria (válaszként erre: 25. - Szabot.88)
ápr. 24. 07:13
Persze, hiszen szakember állította össze. 😊
46. Lávli* (válaszként erre: 45. - Bless the child)
ápr. 24. 07:08

Most jut eszembe, hogy írhattam volna még a finomságokat, palacsinta, máglyarakás, zöldséges vagy gyümölcsös piték, pupusas ..

Nyámi nyámi .. 🤤


Nem, neked nincs szükséged rám 😉😘

45. Bless the child (válaszként erre: 44. - Lávli*)
ápr. 24. 07:04
Nem akarsz a szakácsnőm lenni?😉
44. Lávli* (válaszként erre: 43. - NomNom)
ápr. 24. 07:02

Eskü, nem kekeckedni akarok, csak nem értem.

Tejfölös csirkepörkölt tésztával. Rakott krumpli. Rizses hús (csirkemellből vagy filézett combból). Tejszínes sajtos csirkeragu nokedlivel. Brassói. Kolbászos lecsó rizzsel. Rántott hús-sütőben sült krumplival. Mind elkészül egy óra alatt.

Na, leállok 😊

43. NomNom (válaszként erre: 41. - Lávli*)
ápr. 24. 06:52

Persze, ez mind tényleg gyors.:)


Akkor meg ott a gond, hogy sokszor új dolgokat nézek ki. De igazad van, ha csinálok egy gyors főzeléket mikor nincs időm, az is nagyon jó.

42. Lávli* (válaszként erre: 40. - NomNom)
ápr. 24. 06:45
Hát az kulcskérdés, hogy nálam mindig van itthon hús, zöldség, mirelit, szárazáru úgy 2 hétre való, amikből bármi készülhet.
41. Lávli* (válaszként erre: 39. - Lávli*)
ápr. 24. 06:42

De nincs az a főzelék se, ami ne készülne el fél óra alatt.

Mellette közben meg a tükörtojás, sült virsli, bundás kenyér, ha fasírtra épp nincs háromnegyed óra idő.

40. NomNom (válaszként erre: 39. - Lávli*)
ápr. 24. 06:40

Ah de jo neked.:D

Mondjuk vszeg azért járok így mostanában mert van hogy mire kitalálom mi legyen vihetem a picit aludni és mire azzal végzek már a sütőben/tűzhelyen kéne hogy legyen az ebéd. 😄

Na meg amikor tudom mit szeretnék... csak hozzávaló nincs itthon.:D


Jaj ébredjenek már fel a fiúk, éhes vagyok!

39. Lávli* (válaszként erre: 37. - NomNom)
ápr. 24. 06:36

Nekem meg az a fura, hogy ne tudjam kitalálni, hogy mit ennék. Inkább legtöbbször az a gond, hogy szűkíteni a kört, mert ezt is, azt is, amazt is. 😁

Az idővel sose volt gondom.

Ha nem konfitálni akarok, akkor egy óra alatt bőven megvan bármilyen étel, de ha sü is a hús 3 órát, akkor is lehet azalatt az idő alatt is mást is csinálni.

Idővel az ember rájön, hogy a főzés szervezés kérdése.

Pl. Nem a körettel kezdem, aztán mikor kész, nekiállok zöldséget hámozni a leveshez, hanem pont fordítva. Kezdem a leghosszabb időt igénylővel: elősütöm a húst, majd sütőbe teszem, mire elkészül, a petrezselymes krumpli is kész.

Vannak az egyserpenyős ételek, fél óra.

Vaaagy ... szalonnás hagymás sajtos nokedli ... 🤤🤤🤤

38. NomNom (válaszként erre: 37. - NomNom)
ápr. 24. 06:22
De jól tudok így reggel fogalmazni...🤦‍♀️
37. NomNom (válaszként erre: 35. - Lávli*)
ápr. 24. 06:21

A tervezés mondjuk nem csak spórolás miatt jó szerintem.:) Illetve nem feltétlenül pénz spórolás. Én az idő miatt szoktam heti menüt tervezni. Ha azt ennénk amit megkívánunk akkor sokszor abból aznap nem lenne már semmi.:D

Néha nagyon nem tudom kitalálni mi legyen, így inkább összeírok pár receptet és akkor abból válogatok. De általában eltervezem, hogy menüt írok és abból nem lesz semmi. 😅

36. Bless the child (válaszként erre: 35. - Lávli*)
ápr. 24. 06:18
Pontosan👍
ápr. 24. 06:14

Dolgoztam, kuporgattam egész életemben annyit, hogy már megtehetem rég, hogy ne kelljen a gulyást maradék pörköltből főzni, szanaszét mállasztva az egyszer már megfőtt húst.

Nem tervezgetek, azt eszünk, amit éppen megkívánunk.

34. Amaunet (válaszként erre: 29. - Guruljka)
ápr. 24. 04:12

Valahol olvastam már erről. Az éttermek is úgy állítják össze a menüt, hogy az előző napi maradékot valamilyen formában fel tudják használni.

Alaplét nem fognak minden nap főzni.

Mikor tavaly elkezdődött a "Maradj otthon!" magam is ebben a heti, kétheti tervezésben gondolkodtam. De nem tudtam minden nap főzni a munka miatt. A lefagyasztott étel hamar elfogyott. Nem tartottam a tervet.


Ötletekhez juthat bárki olyan éttermek több hétre szóló menüiből akik ezt online is közzéteszik.

33. Guruljka (válaszként erre: 31. - Pinkhód2)
ápr. 23. 23:22
Megpróbálom kikérdezni Gyöngyit, hogy is csinálja ezt a tervezést.
32. Guruljka (válaszként erre: 31. - Pinkhód2)
ápr. 23. 23:16

Én gyakran eszem spontán, ez a tervezés meg elég kötött dolog.

Azt nem bánom, ha valamiből marad másnapra is, de pl. szeretem a tökfőzeléket, mégsem ettem már vagy három éve. Borsófőzeléket is még tavaly ettünk valamikor.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook