Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hentes tokány bográcsban recept

Hentes tokány bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Hentes tokány bográcsban hozzávalói:
1,5 kg sertéslapocka, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg füstölt húsos szalonna, 1 nagy fakanál házi sertészsír 15 dkg paradicsompüré, 3-4 db ecetes csemege uborka, alaplé (húsleves de erőleves kockából is jó). Ízlés szerint: só, őrölt bors, csipetnyi morzsolt majoránna,


A Hentes tokány bográcsban elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra kockákra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. A bográcsot tűzre tesszük, majd felolvasztjuk benne a zsírt, majd rádobjuk a szalonnakockákat és a vöröshagymát. A húst alaposan megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A bográcsba szórjuk és fehéredésig pirítjuk, majd addig főzzük, amíg az összes lé elpárolog. Ekkor felöntjük alaplével, sóval, borssal, csipetnyi majoránnával és zúzott fokhagymával ízesítjük. Lefedjük, és teljesen puhára főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az alaplevet.) Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a paradicsompürét és a felcsíkozott uborkát és főzzük még 10-12 percig.Puliszka körettel tálaljuk .


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 22. 06:30
A hentes tokány bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook