Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Házilag sült kenyér recept

Házilag sült kenyér recept

A Házilag sült kenyér hozzávalói:
3 csésze langyos víz
1 és fél evőkanál cukor
2 csomag szárított élesztő vagy friss élesztő
1 és fél evőkanál tengeri só
6 és fél csésze liszt


A Házilag sült kenyér elkészítési módja:
Az élesztőt oldjuk fel a cukros langyos vízben várjunk meg, amíg felfut, majd keverjük bele a lisztbe,adjuk hozzá a sót addig kevergessük, míg minden hozzávaló feloldódik. Gyúrjuk össze alaposan, míg egy egyenletes, könnyű masszát kapunk belőle a kis cipőt, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk húsz percig kelni a hűtőszekrényben. Mikor kivettük lisztezzük be enyhén a felületét, és tegyük a tepsibe itt is hagyjuk még egy fél órát pihenni. Ezután melegítsük elő a sütőt 250 fokra, majd vágjuk be a kis cipók tetejét enyhén kereszt alakba, és tegyük be a sülni.. azért kell bevágni a tetejét, hogy a fölösleges páratartalom könnyebben tudjon távozni belőle


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A házilag sült kenyér elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook