Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Házi zsemle recept


Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Házi zsemle hozzávalói:
1,5 dl víz
1,5 dl tej
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor az élesztő felfuttatásáhiz
25 g margarin
3 dl zabpehely
3 dl búzaliszt (először a kelesztéshez)
25 g élesztő
6-7 dl búzaliszt a gyúrásnál


Házi zsemle

A Házi zsemle elkészítési módja:
A tejet és a vizet egy tálba öntöm, kézmelegre melegítem. Beleteszem az élesztőt,kiskanál cukrot, várok pár percet majd hozzáadom az első adag (3dl) lisztet. Olyannak kell lennie mint egy jó sűrű palacsintatészta,massza.


Ezt a masszát tálastul a mosogatóba teszem, ahova meleg vizet engedtem. Hagyom ott csücsülni tányért teszek a tetejére, kb. 15-20 percig


A 25 g margarint ráteszem a tányérra,szépen meg fog olvadni,mire a tészta megduzzad.


Kb. 20 perc elteltével hozzáadom a sót,majd keverővel megkövetem, és elkezdem hozzá adagolni a lisztet. Érzés szerint, amíg olyan állaga nem lesz,hogy zsemléket tudunk belőle formálni. Én zabpelyhet és búzalisztet használtam, de belekeverhetünk graham lisztet is tetszés szerint. Sok lisztet felvesz, ne lepődjünk meg.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 225 fokon kb. 30 perc alatt kész vannak. Istenünk melegen.:)


Mielőtt betesszük őket a sütőbe,hagyjuk kelni ismét egy 15-20percet.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei

A receptet beküldte: , okt. 31. 12:13
A házi zsemle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook