Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Házi sós mandula recept

Házi sós mandula recept

A Házi sós mandula hozzávalói:
mandula



A Házi sós mandula elkészítési módja:
Tetszés szerinti mennyiségű tisztított mandulát forrásba lévő vízbe dobok, és az újraforrástól számítva 3-4 percig főzöm, majd leszűröm. A magok héja könnyen lehúzható. A fehér magokat ezután erősen sós vízbe teszem ( 3 dl vízhez 1 teáskanál só), és két percig forrásban lévő vízben főzöm, azalatt annyi sót szív magába, hogy kellemesen sós lesz. Leszűrőm, szétterítem egy sütőlemezen, és az előmelegített nem túl forró sütőbe tolom. Néhány percnyi szikkadás után megfordítom a magokat, majd óvatosan addig pirítom, amíg szép világosbarnák nem lesznek. Mikrosütőben könnyen és gyorsan készíthető: 10 dkg magot annyi sós vízben, amennyi ellepi, 2 percig teljes fokozaton mikrohullámozok, ezután leszűröm, majd jól megsózom, és tálra teszem. A legerősebb fokozaton kb. 2,5-3,5 percig mikrózom, közben egyszer összekeverem.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A házi sós mandula elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook