Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi puncstorta recept

Házi puncstorta recept

A Házi puncstorta hozzávalói:
1 kerek piskótatorta,
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 db tojás,
1 dl tej,
1/2 dl rum,
1 dl erős feketekávé,
2 evőkanál kakaó,
5 dkg mazsola,
5 dkg dió,
1 dl tejszín.


A Házi puncstorta elkészítési módja:
Készen vásárolt piskótatortából készítjük (ha nem, hipp-hopp, sütünk egyet 6 tojásból). A torta tetejéről levágunk egy kb. 1 cm vastag lapot. A belsejét szépen kiszedjük úgy, hogy kb. 1 cm falvastagság azért maradjon. A keretet meglocsoljuk a rum felével elkevert tejjel. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, lábasba töltjük, és gőz fölött, állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk! A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, az elmorzsolt tortabelsőt, a maradék rumot, az előzőleg megáztatott lecsepegtetett mazsolát és a durvára megvágott diót. Még melegen a torta hasába töltjük, ráillesztjük a levágott fedőlapot, és hidegre teszszük. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük. Tortaszerűen szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi puncstorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook