Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Házi májgombóc levesbe recept

Házi májgombóc levesbe recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Házi májgombóc levesbe hozzávalói:
3 db egész csirkemáj,
1 fej kisebb vöröshagyma,
1 db zsemle,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 ek. kacsazsír,
2-3 ek. liszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika


A Házi májgombóc levesbe elkészítési módja:
A zsemlét langyos vízben megáztattam, kicsavartam és egy keverőtálba morzsoltam. Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megdinszteltem. Miután kihűlt hozzáadtam a zsemléhez. Majd hozzákevertem a késsel elkapart csirkemájat, a lisztet és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Fűszereztem és alaposan összekevertem. Legalább egy óra hosszat állni hagytam. Ezután már bele lehet szaggatni a forró levesbe egy kiskanál segítségével, ahol kb. 10 perc alatt el is készül. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A házi májgombóc levesbe elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook