Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi krémes - ahogy én készítem recept

Házi krémes - ahogy én készítem recept

Elkészítési idő 20 perc

A Házi krémes - ahogy én készítem hozzávalói:
1 csomag fagyasztott leveles tészta (kb. 20 dkg-os)

Krém:
1 liter tejhez
2 cs. vaníliás puding por (főzős)
1 cs. tejszín ízű puding por (főzős)
3 cs. vaníliás cukor
6 tojás fehérje
9-12 evőkanál cukor (ízlés szerint)
+ porcukor a tetejére


A Házi krémes - ahogy én készítem elkészítési módja:
A leveles tésztát kiolvadás után két részre vágom, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra kinyújtom és sütőpapírra téve megsütöm. A szebbikre sült aljú lapot felkockázom, a másikat a tepsiben hagyom kihűlni. Közben hideg vízzel kiöblített fazékban felforralom a tejet a cukorral és a vaníliás cukorral. Mialatt ez felforr, a tojásfehérjét kemény habbá verem. A tejből kiveszek kb. 1-1,5 dl mennyiséget, ebben elkeverem a puding porokat, majd miután csomó mentes, visszaöntöm a fazékba és sűrűre főzöm. Amikor a puding kész, - még a tűzön hagyva a fazekat - hozzákeverem a tojások felvert habját, majd laza, de viszonylag gyors mozdulatokkal a kettőt összekeverem és fehéredésig főzöm. Próbálom közben minél kevésbé összetörni a habot. Ha a tojáshab belefőtt a pudingba (érdemes jó sűrűre főzni) a krémet ráborítom az egészben hagyott tészta lapra, egyenletesen elterítem, majd a felkockázott tésztalapot egyesével rápakolgatom a tetejére úgy, hogy a sima oldala kerüljön felfelé. Ha elég sűrűre főztem a krémet, akkor még melegen eléri azt az állagot, hogy vágható legyen... egyébként érdemes hideg helyre tenni pár órára. Ha teljesen kihűlt vaníliás porcukorral megszórom a tetejét.

Én ha 25 dkg-os leveles tésztát kapok 1,5-2 liter tejből készült krémből készítem és gáztepsiben sütöm.

Fakanállal a puding és a hab összekeverését nem javaslom, ugyanis ha nem vagy elég ügyes hamarabb megkeményedik a hab, még mielőtt sikerülne teljesen összekeverni a pudinggal és darabos lesz. A legjobb hozzá a tapadásgátló bevonatú fazék és egy műanyag kézi habverő. Így nem kap le a krém és könnyen össze is lehet kavarni a tojáshabot a pudinggal.

Egyszerű, gyors sütemény, Párom kedvence. :)
Nem tudok belőle eleget sütni. :) Percek alatt elfogy. :)

Remélem Neked is akkora sikered lesz vele, mint nekem. :)

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi krémes - ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook