Házi fagyi készítése (ötletek, receptek) (beszélgetős fórum)
Na, tehát akkor ez egy alaprecept és szíved szerint kotyvasztod, aztán majd "kisül" (kifagy) belőle valami! :)
(Nem internetes!!!)
Én elég ügyes vagyok, de nem véletlen kérdeztem rá, hogy mennyire standard egy recept. :)
Ugyanis boldog boldogtalan feltesz mindent, kipróbálás nélkül, csak hogy elmondhassa, hogy receptje van az interneten 😀
Szóval kell némi fantázia és gyakorlatiasság is, hogy megtaláljam a jót:) tisztában vagyok vele:)
A fagyigéphez 0,5 liter masszát javasolnak általában, akár akarod, akár nem!
Innentől kezdve, az internetes receptekből is kisilabizálhatod az arányokat!
(Ha elég ügyes vagy!:)
Csinálsz egy jó erős kávét, hogy kb. 2 deciben jöjjön ki!
(Erre a koffeinmentes a legjobb választás!)
Elkerülhetetlen, hogy víz legyen benne!
A többit tejjel (és tejszínnel) javítod 0,5 literig!
Nemrég vettem fagyigépet, az internet összes receptje fagyigép NÉLKÜLI 😀😀😀
Múltkor vizeset próbáltam, abban a pillanatban rádermedt a gép oldalára és a keverő lapát mozdulni se tudott.
Tejszín nem ízlik nekem, holnap próbálok valami tejest.
Kávésat hogyan?
Igen, ezek standard-ek, de látod, hogy az ízvilág (és ízlés) miatt lehet játszani vele!
Próbáld ki! Majd csak bejön valamelyik! :)
Fele cukorral (kevés), úgyhogy jó lesz a max. 15 dkg cukor!
És bár lehet, de ne nagyon vizezd!
Ha mélyhűtő, akkor 15-30 percenként kevergesd! (fagyigép kiváltva)
Én kávésat meg citromosat szoktam csinálni!
Bármilyen fedeles (vagy nem fedeles) műanyag edény megteszi!
Összesítve, egyszerűsítve:
- kb. 0,5 l (5 dl) tej (akár tejszínnel)
- kb. 150 g (10 evőkanál) cukor
- ízesítés(ek)
- mazsola (mindegyikhez jó - elhagyható)
Kipróbáltad?
Mert én tuti biztos standard arányokat keresek!
"Standard" arányok:
- cukor: 100 g / 125 g / 150 g (150 g = 10 evőkanál)
- tej: 200 g (2 dl) / 250 g (2,5 dl)
- tejszín: 150 g (1,5 dl) / 200 g (2 dl) (Tejjel kiváltható!)
- ízesítés
(Ez az arány 1,5 literes fagylaltgéphez van!)
- tejszín: 150 g (1,5 dl) / 200 g (2 dl)
(Tejjel kiváltható!)
Fagyigép nélkül: beteszed a masszát egy edénybe, mélyhűtő, és 15-30 percenként megkavarod!
Ha nem kavarod meg, akkor befagy mint a tó vize és "korcsolyázni" lehet rajta!
"Standard" arányok:
- cukor: 100 g / 125 g / 150 g (150 g = 10 evőkanál)
- tej: 200 g (2 dl) / 250 g (2,5 dl)
- ízesítés
(Ez az arány 1,5 literes fagylaltgéphez van!)
Sziasztok!
Én is megcsináltam a Hoxa-féle eper fagyit, csak mézzel és ma is hasonlót készítettem:
- fagyasztott eper
- sovány túró
- kis tej
- méz
Isteni finom volt!:)
Ne is mondd, totál rá lehet kattanni.
Most szemezek egy doboz mangó-málna egzotikus mirelit gyümölcskeverékkel... biztos irtó finom házi fagyi lenne belőle... :)))
Nekem ezek vannak, a csokisat és a citromosat ki is próbáltam. Én a fagyóból 10-15 percenként kivettem átkeverni villával.
Citromfagyi
1 pohár natúr joghurthoz 3 ek cukor, 1-2 nagy citrom leve és 1 citrom héja
Mindezt szépen összedolgoz, lefagyaszt
Eperfagyi
1 nagy doboz epres gyümölcsjoghurt, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor, eper darabokban
Tejszínt felverni, a többi hozzávalóval összedolgozni, lefagyasztani
Csokifagyi
1 liter tejszín, kakaópor, cukor
A hozzávalókat összekeverni, felforralni, majd lehüteni.
Felverni kemény habbá, majd fagyasztani.
Runosdiós fagyi
Fél liter tejszín habbá verve, 1 tejszínes pudingpor a leírás szerint elkészítve és lehütve, 3-4 ek darált dió, rum, mazsola.
Összedolgoz, lefagyaszt.
szerintem 1) tejes/tejszínes alapú
2) vizes alapú(tulképpen fagyasztott gyümölcspüré ízzel, cukorral)
3) tojásfehérjés(felvert tojásfehéjre+gyümölcs+víz+cukor)
én eddig ilyen recepteket láttam