Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Házi csirkemájkrém recept

Házi csirkemájkrém recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Házi csirkemájkrém hozzávalói:
1/2 kg csirkemáj
0,2 kg csirkemell filé
0,1 kg vöröshagyma
1/2 evőkanál light margarin(delma vgy bármi más)
őrölt bors
szárított petrezselyem
sültcsirke fűszersó


A Házi csirkemájkrém elkészítési módja:
A csirkemájat és a mellfilét megfőzzük nem sózott vízben. Közben a hagymát lereszeljük. Turmixba öntjük a megfőtt májat és húst ,rátesszük a hagymát,petreszelymet,fűszersót ,1/2 evőkanál light margarint és a máj főzővizéből 1/2-1 dcl-t.(attól függ mennyit vesz fel)Krémes állagúra turmixoljuk.

Nagyon ízletesen el lehet készíteni,a saját fantáziád szerint is.Van olyan amikor a vöröshagyma helyett fokhogymával keverem.
Amikor nem fogy el ,én szilikonos jégkockatartóba adagolom,és lefagyasztom.Amikor megfagyott ,kiszedem a tartóból és zacskóba teszem.Este a szükséges mennyiséget előveszem és másnap reggelihez ott a finom friss májkrém ,tartósítók és mindenféle egészségkárosítók nélkül.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A házi csirkemájkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook