Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Haza kell hozni délben? fórum

Haza kell hozni délben? (beszélgetős fórum)


1 2
2010. szept. 3. 23:31

Nálunk is ajánlották, anno, hogy hozzuk haza.

Nekem nem esett nehezemre, hazajött és lefeküdt itthon - addig is velem volt.

42. pteri (válaszként erre: 1. - Mikebubu)
2010. szept. 3. 23:08
Joguk nincs hozzá. Úgy tudom panasszal élhetsz a jegyzőnél vagy az oktatási bizottságnál. Akkor békén hagynak, de utálni fognak, gondolom. Ez sok helyen probléma, úgy hallom mindenfelől.
41. Tamianyu (válaszként erre: 39. - Mikebubu)
2010. szept. 2. 22:15
:-)))))))))))))))))))
40. Nkriszti (válaszként erre: 39. - Mikebubu)
2010. szept. 2. 16:01
Persze természetesen azt lehet! :-)) Majd azért írd meg, mi lett a végeredmény a gyerkőceiddel kapcsolatban, kíváncsi vagyok!
39. mikebubu (válaszként erre: 38. - Nkriszti)
2010. szept. 2. 07:54
tisztában vagyok vele, de köszönöm a figyelmeztetést. Akkor innestől fogva az unokatestvéreimet korrepetálnám délutánonként, barátságból, szeretettből.:)
2010. szept. 2. 00:08
Kedves Mikebubu! Azért azt ne reklámozd, hogy du. dolgoznál, mert GYED alatt nem lehet!!!
37. katus3
2010. szept. 1. 14:08

Sziasztok! Én Gyes-en vagyok,a lányom nagycsoportos.

Reggel kérdeztem hogy 3/4-ed egyre kell-e menni,csak lesett rám az óvó néni,hogy haza akarom vinni? Azt mondták,ha szeretne,bármikor ott alhat,sőt a pici is januártól,mert ő akkor kezd. Pedig itthon vagyok.

2010. szept. 1. 10:18

Én megkérdeztem benn ma reggel, nálunk egész napos ovi van, és azt sem számít, hogy nekem nincs munkám. Nem kell hazahoznom a gyereket, csak ha én úgy akarom. Mi most kaptunk egy úgy ovit, tehát nálunk két óvoda is van, egy nagy és egy kicsi épület, nálunk nincs tolongás. Sőt, "küzdenek" a gyerekekért, mert innen sokan elhordják a gyerekeiket a szomszéd város ovijába.

Nem értem én ezt az egészet. :P

2010. szept. 1. 09:48

Sajnálom a hercehurcát.

Amig Magyarországon laktunk, nekem is szóltak,hogy ebéd után hazahordhatnám a nagyot, mivel a kicsivel úgyis otthon vagyok, én rájuk hagytam, de aztán nem mentem érte hamarabb, mondtam, hogy most ez és ez a dolgom van, így aztán beletörődtek, nem mondták többet, vigyem el délben. :P

Most más a helyzet, mert nálunk csak délig van ovi és suli is, ill. van délutánig, csak mivel a busz délben jár, nem marad szinte senki az oviban csak 1-2 gyerek, emiatt fenn sem áll az, hogy délután is maradjon a gyerek...

34. Tamianyu (válaszként erre: 33. - Mikebubu)
2010. szept. 1. 08:58

Na,nagyon ki vagy segítve ezzel:((

Én ezt akkor sem értem.Ha sok a gyerek,akkor addig mégis miért maradhat amíg az óvoda érdeke így kívánja?Arra a pár órára meg miért nem?Hát szégyellhetik magukat,mégis milyen emberek dolgoznak ott?Pláne,hogy ne keveset kell fizetni a gyerekek után.Mit ondanak arra ha azt mondod,akkor nem kértek ebédet sem,mert így majd eszik otthon?Ha jól tudom akkor nem jár utána a fejpénz sem.Hihetetlen

2010. szept. 1. 08:49

Hazaértem.

Furcsa megoldást ajánlottak: a középső maradhat, a nagyot hozzam el délben. Nem értem a logikát, lesz ennek még folytatása. Köszönöm a hszeket.

2010. szept. 1. 08:00

Ezt találtam egy kis guglizással itt (oldal legalja, utolsó bekeretezett rész):


[link]


Úgy veszem ki a sorokból, hogy nincs kimondottan ilyen jogszabály, de ha az óvoda úgy dönt, az sem jogszabályba ütköző. Ha írsz egy kérvényt, vagy tán elég, ha szóban elmondod ezt a szakkörös dolgot, akkor az megfelel az utolsó előtti mondatban foglaltaknak, miszerint egyéb okok miatt nem tudod ellátni a gyermek felügyeletét.


"Egy szülő panaszában sérelmezte, hogy mivel gyermekgondozási segélyben részesül, három gyermeke közül a két nagyobbikat ebéd után haza kell vinnie az óvodából. Tájékoztattuk a beadványozót, hogy a közoktatási törvény 24. § (2) bekezdésében foglaltak szerint az óvoda a gyermek hároméves korától ellátja - a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározottak szerint - a gyermek napközbeni ellátásával összefüggő feladatokat is. A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 41. § (1) bekezdése határozza meg azon gyermekek körét, akik napközbeni ellátásra jogosultak. A törvény szerint a gyermekek napközbeni ellátásaként a családban élő gyermekek életkorának megfelelő nappali felügyeletét, gondozását, nevelését, foglalkoztatását és étkeztetését kell megszervezni azon gyermekek számára, akiknek szülei, nevelői, gondozói munkavégzésük, betegségük vagy egyéb ok miatt napközbeni ellátásukról nem tudnak gondoskodni. A hivatkozott törvény 41. § (2) bekezdése az első bekezdésben meghatározott jogosulti kört részletezi. E szerint a gyermekek napközbeni ellátását különösen az olyan gyermekek számára kell biztosítani, akinek testi, illetve szellemi fejlődése érdekében állandó napközbeni ellátásra van szüksége, továbbá akit egyedülálló vagy időskorú személy nevel, vagy akivel a családban három vagy több gyermeket nevelnek, kivéve azt, akire nézve eltartója gyermekgondozási segélyben, gyermekgondozási díjban vagy ápolási díjban részesül, illetve akinek szülője, gondozója szociális helyzete miatt az ellátásáról nem tud gondoskodni. Álláspontunk szerint tehát a gyermek számára a napközbeni ellátás kötelező jellegű biztosításához az első bekezdésben foglalt feltételnek minden esetben fenn kell állnia. Pusztán a tény, hogy egy családban három kiskorú gyermek nevelkedik, nem ad feltétel nélküli jogosultságot az óvodáskorú gyermek számára a napközbeni ellátás igénybevételére. Amennyiben a szülő egyéb ok miatt nem tud gondoskodni gyermeke felügyeletéről, úgy ezen indok megjelölésével kérheti a gyermek számára napközbeni ellátás biztosítását. Fentiekre tekintettel megállapítottuk, hogy óvoda eljárása nem sérti gyermekek nevelési-oktatási jogait. (K-OJOG-1044/2005.) "

2010. szept. 1. 07:21

Jó reggelt.)

Hamarosan kiderül, perceken belül indulunk az oviba.

30. andi6020 (válaszként erre: 2. - Mothertiger)
2010. szept. 1. 07:10
Pedig megtehetik. Zsúfoltság van az ovikban, és igen, aki nem dolgozik, azzal hazavitethetik a gyereket az oviból. Szar ügy, de ez van!
29. 5e48d37001 (válaszként erre: 1. - Mikebubu)
2010. szept. 1. 06:15

Szia!

Nálunk munkáltatói vagy iskolalátogatási igazolát kérnek és csak így lehet ottalvós a gyerek.Biztos van valami jogszabály rá.

28. Naplemente. (válaszként erre: 25. - Mamcili)
2010. szept. 1. 00:07
De ha nincs ilyen törvény, akkor az anya ebbe nem köteles beletörődni, szerintem.
27. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 26. - Egypt)
2010. szept. 1. 00:05
betöltött öt éves kortól kötelező az ovi.
26. egypt (válaszként erre: 24. - Mamcili)
2010. szept. 1. 00:02
Ez valami nagyon régi törvény lehet. Össz. egy év ovi kötelező általános iskola előtt.
2010. aug. 31. 23:47

A felvétel előtt a szülőknek meg kell ismerniük az óvoda nevelési programját, az óvoda szervezeti és működési szabályzatát és a házirendet, ha tudni akarják milyen az óvodára bízzák gyermeküket.

Elvileg ebben benne kell lennie, hogy az óvoda milyen feltételekkel veszi fel a gyereket, de sokaktól hallom, hogy mivel otthon van a kicsivel, nem veheti igénybe a délutánt, és ebéd után haza kell vinnie a gyereket...

ezt tanév elején el is fogadtatják, sőt terhes anyának is szólnak, hogy szülés után kb.két héttel már minden nap haza kell vinnie gyermekét.


Nem tudom mire jó ez...

2010. aug. 31. 23:37
A gyermek - ha e törvény másképp nem rendelkezik - abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni.
2010. aug. 31. 23:22
nincs fejpénz én bölcsiben dolgozom éd a havi fix legalacsonyabb fizut kapom,ha elviszik elviszik az anyukák ha nem nem,van ez így de ha otthon van anyuka és az ő picije az utolsó nem nekem a kellemetlen hanem a szülőnek..
22. Molyka
2010. aug. 31. 23:09
Szép mondhatom. És ha Te a kicsivel mondjuk valamilyen fejlesztésre jársz? Nehogy hazahozd, délután amúgy se nagyon van már foglalkozás csak lötyögés és gyerekmegörzés. Túl kényelmesek az óvónők.
2010. aug. 31. 23:06
Köszönöm mindenkinek, reggel ebben a szellemben próbálok szót érteni az óvodával. Jóéjt mindenkinek:)
20. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 17. - Csicsi25)
2010. aug. 31. 23:03
nincs ilyen törvény. ugyanis a főállású anya is dolgozhat négy órában... és az pont eshet akár délutánra is.
19. Naplemente. (válaszként erre: 16. - Mikebubu)
2010. aug. 31. 23:02
Akkor semmiképpen sem kötelezhetnek arra, hogy haza vidd délben a gyerekeket. :)
2010. aug. 31. 23:01
Nem olvastam végig ki mit írt, de még a főállású anyáknak is 8 órát lehet közösségben a gyerek, illetve annyit amennyire szükség van. Nekem is eljátszották, hogy otthon vagyok a két kicsivel, vigyem haza délben a nagyobbat.Jelzem, nekem amikor a nagy kiscsoportos lett, a középső 2 éves volt, a pici pedig 2 hetes. Lefestettem nekik, hogy akkor hogy nézne ki a két kicsi ebédideje és délutáni alvásideje, egyből megértették, hogy miért is kell a gyereknek bent maradnia 4 óráig az oviban.:-)
2010. aug. 31. 22:56
Én is úgy tudom, hogy csak a főállású anyáknál van valami hasonló törvény - nem jár a pénz, ha nincs otthon a gyerek délután. De ha Te nem vagy az, ráadásul délután dolgozni szeretnél, akkor nem kötelezhetnek arra, hogy ebéd után vidd haza a gyerkőcöt - persze ez csak az én véleményem.
16. mikebubu (válaszként erre: 12. - Naplemente.)
2010. aug. 31. 22:51
Nem vagyok főállású anya.) A kicsi 8 hós,vele vagyok gyeden, mellette magántanárként dolgoznék. Ami ugye csak délután megoldható.
15. Nkriszti (válaszként erre: 11. - Mikebubu)
2010. aug. 31. 22:51
Hja, akkor a normatívát se akarják felvenni a gyerekeidre!!! Mert ugye az meg kell nekik! Ha már ebédig ott vannak, akkor már azt a fél napot, pár órát még miért nem tölthetik ott? Nehogy foglalkozniuk kelljen velük!
14. mikebubu (válaszként erre: 10. - Bebekriszti)
2010. aug. 31. 22:49
teljesen igazad van, nem jó a nagy létszámú csoportban. Itt a gondom az, hogy a nagyobbat elhozom szívesn minden délután, ő már nem alszik úgysem, viszem foglalkozásokra. Ellenben a középső még bőven alvós, szüksége van a pihenésre. De hol, ha haza kellene hoznom, ugyanakkor a nagyot meg vinném szakkörre? A kicsi meg a maga 8 hónapjával így is alszik a babakocsiban. (mondjuk ő nem nagyon bánja:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook