Bevásárlási szokások, tippek (beszélgetés)
Régen, ez alatt legalább tíz évet értek, inkább kakaós volt. Kakaónak eleve más alapíze van, de jóval drágább is. Elkezdték olcsó cukorral pótolni. Ugyanezt érzem az összes szaloncukornál. Micsoda finom volt a kókuszos, akár a Bounty. Mit beszélek, már a Bounty is cukormasszás. Egyedül a gumicukor nem változott.
Volt még sok éve egy finom nápolyiszelet, Győri? Sárga papírban.
Egy ideig errefele sem volt Balaton szelet, de a napokban láttam 3 helyen is.
Nem biztos, hogy teljesen friss a hír, azt olvastam:
"A cég azt írta, hogy a gyárat nem érte támadás, a dolgozók épsége érdekében döntöttek a Boci- és a Balaton-portfoliót is érintő korlátozásról.
A két édesség gyártása nem állt le teljesen: a Bocit a Nestlé csehországi gyárában készítik, a Balatonét pedig Lengyelországba szervezték át, így a termékek hamarosan a magyar boltokba is megérkezhetnek."
Megjöttünk 🙂
Kiszenvedte a kosártolást. Bepakolt egy tíz kilós dinnyét. Jutalmazni szándékoztam egy karton sörrel, nem kellett neki.
198 Ft a dinnye. Sütőipari félbarna kenyér majdnem egy százassal olcsóbb. Cukorból csak 400-ért láttam, sóból feltankoltam. Vettünk még lisztet, ecetet, tartós tejet, száraztésztát, basmati rizst.
Balaton szelet nincs, állítólag ezt is Ukrajnábán gyártják.
Először kimagozom, aztán több réteg papírtörlőre teszem, hogy az aszalógépben ne tocsogjon. Addig aszalom, még kicsit még ruganyos lesz, de nem teljesen száraz. Csavaros tetejű üvegben tárolom. Van az a meggybefőttes magasabb üveg, abban, de mindegy, lehet az uborkás is ( 7 dl-es).
Olyan aszalógépet vettem, ami 35 foktól fölfelé 5 fokonként állítható, és általában 40 fokon aszalok.
Mivel dupla annyi áramot fogyasztunk, mint amennyi megfizethető kicseréljük a 120 literes villanybojlert kb. 50 literesre. Korábban is terveztük, mert nagy.
Pár éve ez a csere 40-50000 Ft. lett volna, most 90.000 Ft. körül lesz.
Van egy ócska energia zabáló fagyasztónk, ezt is kidobjuk, amint kiürül. A vízforraló kancsót máris eltettem.
Egyenlőre ennyi. Azért remélem, hogy átgondolják még ezt a döntést és talán jobb lesz.
Mintha az én férjemről írnál. :) Kb. 500 vásárlásra jut egy alkalom, hogy együtt vásárolunk. Akkor is az van, hogy valahol voltunk, jövünk haza, vásárolni kell, és ő megvár a kocsiban. De ez már a boltban stresszel engem, mert jön a " mit csináltál ilyen sokáig ?" szöveg. Ez lehet 15-30 perc is attól függően, mi mindent kell venni, lemérni, pénztárnál sorba állni. Mindig nézem a lejárati időket, főleg tejtermékeknél, hamar romló élelmiszereknél.
Ha ismerőssel találkozom, mondom, hogy sietek, mert a férjem idegbeteg lesz, ha várni kell rám. :)
Szóval akkor vagyok nyugodt, ha egyedül vásárolok.
Ruhát csak akkor veszünk együtt, ha neki kell olyan, amit velem is meg akar nézetni.
Köszi ! :) Vettem fél kg-ot.
Már csak itt a gépen tudom megnézni az akciós újságokat, mert felénk már nem hoznak.
Főzzél egy jó sótlant és tárd szét kezeidet,,az csak motiváló:))
Mi kétfele megyünk,,én amit kell,,ő amit nem:))
Oda pont nem járok.
Gondolkodom a befűzési technikán 🙂 Férjem ugyanolyan, mint Bundy: megvár a parkolóban, hoz magával újságot. Egyszer elvitt C&A-ba. Körbefutottam, vettem 2 pólót próba nélkül, és megkérdezte, mit csináltam ilyen sokáig 😁
Szenved a céltalan lődörgéstől. Mindig azt mondja, nem kell annyit nézegetni. Szükséged van rá, vedd meg. Ha nincs, ne fogdosd, gyerünk tovább 🤣🤣
Hagyma Aldiban vasárnaptól szerdáig 299 ft.
Tőlük még van szórólap.
Igen, a jó zsírosbödön ! :) Nagyanyám is ebben tárolta a sült húst zsírban.
Én talán 2 éve aszaltam meggyet, nagyon jól tettem. Az aszalt dolgok kis helyen elférnek, és teljesen megmarad minden enzim, vitamin ( ha 40 fokon aszaljuk ).
Most a cukkini aszalással kísérletezem. :)
Ma vettem vöröshagymát, a SPAR-ban 500 Ft most kilója.:(
A boltban ma volt talán 6 kg cukor, elhoztam 2 kg-ot ( van itthon, de még jön lekvárfőzés). Elkezdtem spájzolni kukorica-, borsó-, zöldbab-, gombakonzerveket, és még szardíniakonzerveket is, az is fehérje, elég egészséges és szeretjük is, de egyelőre csak tartalék.Átnézem a napokban a zacskós fűszereimet, miből mennyi van és kell a következő fél-egy évben, legyen minden itthon.
Sajnos, tűzifát nem merünk venni, mert nincs kerítés, és félünk, hogy ellopják. Szárazon sem tudjuk tartani. Van annyi, amennyi befér a lépcső alá nem feltűnő helyen, ezek gyümölcsfák, díszfák levágott száraz ágai. összevágva.
Ha nem ízlik, akkor nagyjából semmit.
Én konzervet használok, meg van főzve, de ételben még pár percet főzöm. Nem megy szét egyáltalán. Beleszórom időnként mindenféle gerzebürze (zöldség) levesbe, megfőzöm úgy mint a gulyáslevest szokást, készítek hummuszt, és feldobja a salátát is.
A csicseriborsó nem csak mostanában értékes, csak 1-2 éve felkapottabb mint előtte.