Használt ruha nagyker TAPASZTALATOK (A fórumban tilos az árusítás!) (beszélgetés)
Sok pénz kell hozzá,jó nagyker,ahogy írod.Igen ám,de kizárt,hogy folyamatosan tudj beszerezni jó minőségű ruhát.Több forrás kell hozzá.
A rezsit ki kell termelni(bérleti díj,járulék)Egy ezrest minimum rá kell tenni kilónként,viszont az összeset nem tudod eladni haszonnal(méret,minőség)Ezt csak áron alul tudod értékesíteni.
Ha nyitnék boltot,én biztosan olyat nyitnék ahol van olcsóbb kilós,vállfás minőségi gyerek,és felnőtt ruházat.
Érdemes átgondolni,hogy bizományba mit lehetne bevenni:jó mert nem áll benne a pénzed.Ehhez viszont kicsi üzlet nem elég.
Ha jól csinálod,biztosan meg lehet belőle élni,de jó ideig vissza kell forgatni a pénzt.
Sok sikert hozzá,és jelentkezz ha beindult az üzlet.
Azért remélem, menni fog... :) Nem meggazdagodni szeretnék belőle, de még mindig jobb, mint a főállású anyaság, havi 25 ezerért... :/
A Hádában is nagyon viszik a gyerekrucikat, és azért ott az árak elég magasak is. Kiegészítve játékokkal, egyéb gyerekdolgokkal, szerintem menni fog. :) Ha meg mégsem, megírom majd a tapasztalatokat. :) Már lassan két éve olvasgatok itt a fórumon, sajnos tényleg nagyon ki kell(ene) fogni a jó nagykert, itt kezdődik minden...
Szerintem csak gyerek kevés, ha benézel a durisokhoz mindenhol kevés van.
A gyerek ruhát adják egymásnak, cserélik, meg sok helyen van börze, faceebok zárt csoport, sajna nálam is alig viszik, még 100 Ft-ért se.
Szerintem az alapvető baj az, hogy aki megnyit egy boltot, azt hiszi, hogy seperc alatt dől a lé, és kész... :) Felvesz hitelt, majd a haszonból simán visszafizeti... Persze, a mesében így megy, minden rózsaszín... Én látok nem egy olyan eladó üzlet/árukészlet hirdetést, fotókkal, hogy ha tényleg olyan volt az üzlete, ami a képeken szerepel, hát nem is csodálom, hogy bezárt... Pl. 3-4 bútorlapból összetákolt láda, polcokon hajtogatva rendezetlen ruhakupacok... zsákok szanaszét a földön, igénytelen, piszkos fehér fal... :(
És ha nem megy a biznisz egy-két hónapig, akkor nem az van, hogy átgondolja, hogy mit csinál rosszul, hanem bezár...
Előre kell tervezni, járkálni, felderíteni a környéket, hogy lesz-e rá egyáltalán igény... Nálunk pl. sok kínai bolt van, turi egy-kettő, de ezek nem csak gyerekruhát árulnak. Én csak gyerekruha turit szeretnék nyitni, és az ok baromira egyszerű: azért, mert válság van, és az ember azt is meggondolja, hogy használtan vegyen-e egyáltalán ruhát... igen ám, de a gyerek nő, mint a gomba, neki kell ruha, de ha nincs pénz, nem újat kap, hanem vagy gagyi kínait, vagy turisat. Ilyen elgondolás alapján szeretnék én gyerekruha turit nyitni, és üzleti tervvel, mindent előre átgondolva, sok pénzt félretéve vágok majd bele. :)
Nagyon jól látod a helyzetet!! Gratula!!
A szüleim egy kis városban( nagy községben) élnek. évek óta üzemel ott egy turi. de úgy hogy apuci elviszi a java részt eladható ruhát piacra, a megmaradt "jó " minőséget rakják ki a boltba...nem hiszitek el nagyon ment neki...pedig én azokat a ruhákat géprongyba tenném...na mindegy...
erre mivel ennek az egyénnek már évek óta megy nyitott még egy turi nem messze tőle, miszerint ha neki megy nekem is menni fog :) olcsón-dupla haszonért ahogy te is írod vikuka :) hát nem..neki nem megy. majd nyitott még egy turi vagyis már 3 van :) ismerősöm, érdekes neki nagyon megy... 1100/kg-ért veszi és 2600/kg ért adja...viszik tőle mintha ingyen adná.... 2 hetente megy áruért szinte nem marad a nyakára semmi...valamit nagyon tud :)
ma reggel hívott anyukám hogy nincsak nyilik még 2 turi rájuk :) tehát abban a kis városban már 5 turkáló lesz :)
miért??? mert mindenki azt hiszi ebből nyaralót fog venni :)
igen ez így van! a lengyel és a cseh szarok is itt kötnek ki.. és meg kérdezi a vevőm,hogy miért van nálam kínai ruha???? mondom neki ezt "hogy érted"????????? hát úgy hogy az van nálam: mert: ÉN MEG VESZEM A NAGYKERBŐL A CUCCOT... ELŐRE KICSOMIZVA STB... DE A NAGYKER MEG BEHOZZA CSEHBŐL /LENGYELBŐL/AKÁRHONNAN ,,, A LENGYEL ÉS A CSEH CSALÁD MEG SZERETI A KÍNAI CUCCOKAT.. ÍGY EVIDENS,HOGY A "KIDOBOTT"RUHÁI IS KÍNAIAK NEM ANGOL VAGY NÉMET VAGY OLASZ VAGY AKÁRMI CSAK NEM MÁRKÁS HANEM AGYONHASZNÁLT SELEJT SZEMÉT... ÉS EZT TE SZÉPEN MEG VESZED.. A VEVŐD MEG VISSZA KÉRDEZ: DE MIÉRT VEGYEK ÉN HA"HASZNÁLT KÍNAI CUCCOT"????? ÉS TOVÁBB IS MEGY!A VEVŐNEK MÁR NEM KELL AZ AMI RÉG VOLT A TUDATBA= ÓÓÓÓ ÓCSKA RUHA? HASZNÁLT ROHA?? AZ JOBB MINŐSÉG MINT A MIÉNK.. EZÉRT MEGY IS VESZEM... NA NEM... EL JUTOTTUNK ODA,HOGY AZÉRT NEM JOBB A CSEH ÉS EGYÉB HASZNÁLT RUHA MERT KÍNAI GAGYI..EZÉRT NEM IS KELL HIÁBA ADOD OLCSÓN VAGY ÉPP DRÁGÁN.. NEM KELL!ÉS A TÖBBI PRÓBÁLKOZÓRÓL NEM IS BESZÉLVE HOGY MINDENKI AZT GONDOLJA= ÓCSKA CUCC? HASZNÁLT RUHA?? WOW SZARÉ HUGYÉ BELEHET SZEREZNI KIVISZEM A PIACRA ÉS DŐL A LÉ! VALÓBAN???????? :)))))))))))))))))))))))))))))))))
SZÉP GONDOLAT ELVBEN MEGY IS... :):):) PRÓBA??? OKÉ MINDENKI ELŐTT OTT A LEHETŐSÉG!!! BELE TESZED A PÉNZT NEM KICSIT... KÉSZÜLSZ RÁ NEM KICSIT.. MEG VESZED A CUCCOKAT J DRÁGÁN.. PERSZE NEKED AZ A JÓ ÉS SZÉP AMIT VESZEL MERT NEM ÉRTESSZ HOZZÁ UGYE.. KITESZED A VEVŐ ELÉ... NEKI MEG NEM KELL A SZEMÉT.. A CUCC RÁD MARAD .. ÉS A TÖBBIT NEM ÍROM LE... AKKOR VALÓBAN EZ "AMERIKA"????AMIKOR MÁR OTT EL KASZÁLTRAD MAGAD,HOGY TÖBBSZÁZEZRET KIFIZETTÉL A NAGYKEREDNEK SEMMIRE??:):) ÉS EZT Ő IS TUDJA CSAKHÁT NEKI IS MEG KELL ÉLNI VALAMIBŐL:)JA MEG MOST NYITNI?? NEM TUDOM... NYÍLNAK TURIK IGEN.. DE BE IS ZÁRNAK..RETTENETESEN SOKAN VANNAK AZOK AKIK MOST JÖTTEK RÁ ARRA AMIT ITT LE ÍRTAM.. MERT RÁJUK MARADT A "SZEMÉT"EZÉRT KÉZZEL LÁBBAL VÁLLFÁVAL BABÁKKAL PÉNZTÁRGÉPPEL GOMBOSTŰVEL MINDENNEL ELADÓ A BEZÁRT TURKÁLÓJA... NEM FOG GAZDÁT TALÁLNI.. MIÉRT IS?: AZÉRT MERT AKI NINCS KÉPBEN A SZAKMÁBAN AZ AZÉRT NEM VESZI MEG MERT VISSZA RIAD HOGY HA Ő ELADJA AZT GONDOLJA AZÉRT ELADÓ MERT NEM MEGY AZ ÜZLET.. JOGOS A FELTÉTELEZÉS... EZÉRT MEG SEM VESZI. AKI MEG BENNE VAN EBBEN AZ IPARBAN MEG AZÉRT NEM VESZI MEG MERT NEKI IS VAN MARADÉK Ő SEM TUDJA ELADNI.. MINEK TEGYEN BELE AKÁR 2000FTOT IS!? ÍGY MINDEN ÁLOM MEG IDŐ PÉNZ ENERGIA AMIT BELE FECCÖLT KEDVES TURI NYITÓ KOLLEGA ELŐRE BECSÖDŐLT HOLOTT MÉG KI SEM NYITOTT... PERSZE VANNAK KIVÉTELEK... DE 94%EZT LÁTOM!...CSAK MÉG AZ EMBEREK AGYÁBAN EZ VAN: ÓCSKA RUHA OLCSÓ JÓL ELADHATÓ 300%HASZONNAL.. VÁGJUNK BELE! HAJRÁ KEDVES ÚJ BOLT NYITÓS TURISOK!..DE MIÉRT ÉPP TURI? MIÉRT NEM FELNŐTT DIVAT ÁRÚ? VAGY GYÜMÖLCSÖS? VEGYES KIS BOLT? VEGYI ÁRÚ? KUTYA ELEDEL? VASBOLT? CIPŐ??? VAGY TÖK MIND1... MIÉRT ÉPP TURI:):):)?:?) ÖRÖK KÉRDÉS:)))))))))))
:( Nem semmi, hogy mik vannak... És egyre rosszabb, mert mindenki ebből akar meggazdagodni... Már olyat is hallottam, hogy a lengyelek meg a csehek szemetét is ide hozzák be továbbadni... :(
Erősen gondolkodom én is, hogy leteszek a tervemről, és nem turit nyitok 2 év múlva, hiába gyűjtögetek sok mindent, mire oda jutok, hogy nyithassak, semennyire sem éri majd meg ezt csinálni, úgy érzem... :(
Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Új üzletet akarok nyitni, de teljesen tanácstalan vagyok nagyker ügyileg. Olvasgatom már hetek óta a fórumot, de nem találok olyan nagyker amit igazából ajánlanátok. Voltam Pesten szétnéztem ezer meg ezer helyen de eggyik se biztató. Jobb minőségű, nagyrészt válfás turit szeretnék. Ha valaki tud valami jót, privátban írjatok rám. Előre is köszönöm.
a gépet az inviteltől? nem az internet kapcsolatot?
Én az internetkapcsolatról pedig azt hallottam (de nem tudom, hogy igaz-e), hogy mobilnetnek kell lennie és más adatforgalom nem lehet rajta. Ez szintén nem jó hír. Nekünk bent van a net az üzletben. Most fizessek elő még egyre?
Sziasztok,
Én azt hallottam, hogy az Invitelnek lesz olyan konstrukciója, hogy részletre veheted meg a pénztárgépet 2 éves szerződéssel, mint egy telefon vagy tv szolgáltatást. Az kb 10.00Ft havonta szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Használt sírkő árusítása - vélemény?
- Van igény minőségi és megfizethető használt ruha nagykerre?
- Melyik használtruha nagykert ajánlanátok üzletnyitáshoz?
- Milyen típusú adózást lehet választani netes használtcuccok árusításához?
- Miskolcon használtruha nagykereskedést tud valaki?
- Használt ruha nagykert keresek