Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Használsz lestyánt fűszerezésre? fórum

Használsz lestyánt fűszerezésre? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
43. gurzau.maria (válaszként erre: 39. - Globus)
2018. jún. 22. 12:07
Igazad van hasonlít. Hús van benne, sok-sok zöldség, de ezek savanykás levesek és jellemzően elmaradhatatlan a lestyán belőle. Savanyítani lehet paradicsommal vagy paradicsomlével, korpaciberével, citrommal, ecettel, hozzáadott tejföllel.
42. gurzau.maria (válaszként erre: 40. - Globus)
2018. jún. 22. 12:03
Gondoltam, ha már leírtam, felteszem a receptek közé is, hogy akit érdekel megtalálja. :)
41. gurzau.maria (válaszként erre: 39. - Globus)
2018. jún. 22. 12:02
Őszintéz? Lehet hosszú lére is engedni, de a családom jobb szereti, ha sűrűbb. :D
40. globus (válaszként erre: 39. - Globus)
2018. jún. 22. 11:30
Éppen ebben a percben került fel a recepted, ha tudtam volna... :)
39. globus (válaszként erre: 38. - Gurzau.maria)
2018. jún. 22. 11:25

Hasonlít a mi gulyásunkhoz, csak sokféle zöldséggel készül.

Megkérdezhetem, hogy a csorbának mennyi leve van? Bő lére főzzük vagy rövidebbre?

38. gurzau.maria (válaszként erre: 37. - Guruljka)
2018. jún. 22. 11:05

Össze sem lehet hasonlítani a szárított és a friss lestyánt. Százszor jobb, ízesebb, illatosabb a frissen szedett. Persze én is használok szárított fűszereket. :)

Sokféle csorba létezik... Múlt hétvégén Falusi (paraszt) csorba volt marhahússal.


Falusi vagy paraszt csorba


60 dkg marha hús (Vagy disznó, csirke)

1 db répa

1 db petrezselyem

1 db kisebb zellegumó

1 közepes fej hagyma

1 nagy marék zöldborsó

1 nagy marék zöldpaszuly

4 db krumpli

2-3 db paradicsom

3-4 darabka ecetes lében eltett paradicsompaprika

olaj, só, bors, csombor, petrezselyemzöld

1 szép szál leostyán (figyelem: a friss fűszernövénynek inzív íze van!)

tálaláshoz: tejföl és erőspaprika


A húst felkockázzuk és az aprított hagymával megdinszteljük kissé, majd felengedjük vízzel, enyhén megsózzuk.

A zöldségeket megpucoljuk, felaprítjuk.

Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldsegeket, fűszerezzük es kb. 20 percig főzzuk. Ezután jöhet bele a krumpli, zöldborsó, zöldpaszuly.


Frissen tálaljuk tejföllel és erőspaprikával.

37. Guruljka (válaszként erre: 30. - Gurzau.maria)
2018. jún. 21. 17:39

Én is szeretem a lestyánt, de leginkább szárítva találkozom vele. Egyszer kaptam frisset, nagy örömmel használtam el.


Hogyan készíted a csorbát? (Tudom, egyfajta leveses étel.)


[link]

2018. jún. 21. 13:48
Vasárnap nem győztem keresgélni. Majd agylobbot kaptam, mikor megláttam, hogy a férjem ráborította a bontott fal törmeléket! Nesze nekem :/
2013. máj. 15. 09:29

Nálam a kertben van, már fel is magzott.

Nemsokára új, friss, zsenge leveleket fog hozni :)

2013. máj. 14. 18:43
a kert hűvösebb,nyirkosabb részén van,én még cserepbe nem próbáltam.
2013. máj. 14. 17:29
Sajnos, kipusztult a kertben, de szándékomban van pótolni.
2013. máj. 14. 16:33
igen , szépen nő az erkélyen, nagyon szeretem az ízét
2013. máj. 14. 16:32
igen,és vetettem magról talán kikel.Nyáron megszárítom ,összeőrölöm szárított zölségekkel és kész a vegeta.
2013. máj. 14. 15:05
A hétvégén is használtam, a csorbába :)))
29. ronka
2010. nov. 23. 09:39
nem
2010. nov. 22. 15:41

Igen. :)

Húsleves, krumplileves! Hmmm!

2010. nov. 22. 15:35
nem
26. szuzo
2010. nov. 22. 08:47
Nagyon szerteti az egész családom,levesbe főzelékbe,még a paprikás krumplit is megbolondítja.
2010. márc. 22. 03:27
Nagyon szeretem a lestyánt, szerintem a petrezselyem és a zeller keveréke, nagyon intenzív.
24. globus
2010. márc. 21. 21:01
A fiúk nem szeretik, körömnyi darabkájának az ízét is kiszúrják.
2010. márc. 21. 20:27
Igen, szeretjük.
2010. márc. 21. 20:14
A legfinomabb zöld a húslevesbe!!
2009. aug. 25. 19:34
Móóóódi, alszol ? Az lestyán. Javítsd ki a címet légyszi, engem is zavar, ha kihagyok egy betűt véletlenül .
2008. okt. 23. 19:53
Valóban, a főzelékekbe is teszek és kiváló ízeket kapunk.
2008. okt. 23. 19:18

Mi is használjuk, főleg a husilevesbe és imádjuk az ízét. Párom először nagyon vonakodott tőle, hogy beletegyem a jó kis levedbe, mondván, elrontom vele. De mikor kész lett és megkóstolta.....!!!!

Azóta szinte követeli, hogy ki ne felejtsem a levesből!

Nagyim pl. a főzelékekbe is tesz belőle...

2008. okt. 23. 14:18
Húslevesbe mindig használom.
2008. okt. 23. 10:18
Elofordult mar:)
2008. okt. 23. 08:59
Igen. Van az udvaron egy lestyánbokor, úgyhogy mindig frisset tudok az ételbe (pl. húsleves) tenni. Zeller helyett használom, mert az nincs...:)
2008. okt. 20. 21:14
igen, a kertünkben van is egy jó nagy bokorral ha lehet így nevezni :)
2008. okt. 20. 20:45
Imádom! Mindenbe,amihez zeller kell,vagy kellene,ezt rakom bele! -húsleves,bolognese,paradicsomos cuccok...
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook