Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez? fórum

Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez? (tudásbázis kérdés)


2010. aug. 31. 15:38
paradicsomos-húsos-tésztás ételekhez szoktam használni, nagyon szeretem, de sült húsokhoz is
2010. aug. 31. 14:41
Rakott húsos recihez írták a kakukkfüvet,kipróbáltam,ízét szokni kell,de nem erőltetem:)
2010. aug. 31. 14:36

Gombás ételekhez, és általában sertéshúsokhoz,halhoz.

Aki szereti a vadat, ahhoz is passzol.

2010. júl. 9. 06:23

Ennyi mindenhez lehet használni? Hihetetlen...Nekem meg évek óta csak áll a szekrényben...

Köszönöm az ötleteket :DDDD

2010. júl. 8. 23:13
Milánói makarónihoz.
2010. júl. 8. 23:13
és egyébként hurutos köhögésre, teaként is kiváló.
2010. júl. 8. 23:12
én kefires, joghurtos alapú salátákba mindig rakok, nagyon feldobja őket.
15. 864c5534c9 (válaszként erre: 14. - Mandulacska2)
2010. júl. 8. 22:58

OKé, akkor kipróbálom gombapörinél is...:DDD

Köszi szépen az ötletet...♥

2010. júl. 8. 18:25
Én gombás ételeknél szoktam, illetve sült húsok fűszerezéséhez. Gombapörköltnek nagyon jó ízt és illatot ad.
13. Györgyi48. (válaszként erre: 11. - 864c5534c9)
2010. máj. 26. 13:02

FormáSan nagyon jól leírta, nehezen emészthető leveseknél (bab, borsó, burgonya, paradicsom, hal, káposzta). A legsokoldalúbb fűszer.

Étvágy, gyomor, görcsoldó, köhögést, este szélhajtó

hatását fejti ki.

2010. máj. 26. 12:23
:-) szivesen
2010. máj. 26. 12:16
Köszönöm az ötleteket!!:)))
2010. máj. 26. 12:12

hurutoldó, görcsoldó, idegerősítő. Javasolt felhasználás: Panaszmentesség esetén fültisztítás, fülzsíreltávolitás céljából 1-3 havonta, ...

Az ízesítéskor az erős hatású fűszereket kerülni kell, de az édes paprika, citromlé, babérlevél, kakukkfű, koriander felhasználható, a mustár, torma, ...

A torokfájás első jeleire jó erős kakukkfűteát készítek - aki szereti mézzel, de anélkül is hatásos. ...

2010. máj. 26. 12:11
Felhasználás: nehezen emészthető ételek, bab levesek, saláták, sültek vadas ételek,káposzta, kolbászáru, növényi ecetek.szószok, főzelékek, .... Aromája a majoránna és a kakukkfű keverékére emlékeztet. ...
2010. máj. 26. 12:04
Én a gombás ételekhez mindig rakok. ÉS szeretem még a zellerhez is. Pirított zeller kakukkfűvel, valami isteni :)
2010. máj. 26. 12:01
Ha pl. 1-2 kávéskanálnyit teszel a bableveshez, nincsenek utána kellemetlen "szelek"
2010. máj. 26. 11:58
Bármihez:) Husihoz (csirkemellhez pl tejfölös szószba), vagy cukkinis kajákhoz (rizottó, rétes).
2010. máj. 26. 11:53
Gombás ételekhez például, szárnyasokhoz, de vaddisznóhoz is szoktam használni(nagyritkán amikor csinálunk:D)
2010. máj. 26. 11:53
Paradicsomos, olaszos ételekbe is kiváló!
2010. máj. 26. 11:52
Ritkán sült húshoz és szárnyasokhoz. Úgy jegyeztem meg mihez használható, úgy értem milyen húsokhoz, a kakukk az madár, tehát a szárnyasokhoz lehet használni, ez van ráírva.
2010. máj. 26. 11:51
Párolt zöldséghez, brassóihoz szoktam használni.
2010. máj. 26. 11:49
Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook