Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez? (tudásbázis kérdés)
paradicsomos-húsos-tésztás ételekhez szoktam használni, nagyon szeretem, de sült húsokhoz is
Rakott húsos recihez írták a kakukkfüvet,kipróbáltam,ízét szokni kell,de nem erőltetem:)
Gombás ételekhez, és általában sertéshúsokhoz,halhoz.
Aki szereti a vadat, ahhoz is passzol.
Ennyi mindenhez lehet használni? Hihetetlen...Nekem meg évek óta csak áll a szekrényben...
Köszönöm az ötleteket :DDDD
és egyébként hurutos köhögésre, teaként is kiváló.
én kefires, joghurtos alapú salátákba mindig rakok, nagyon feldobja őket.
OKé, akkor kipróbálom gombapörinél is...:DDD
Köszi szépen az ötletet...♥
Én gombás ételeknél szoktam, illetve sült húsok fűszerezéséhez. Gombapörköltnek nagyon jó ízt és illatot ad.
FormáSan nagyon jól leírta, nehezen emészthető leveseknél (bab, borsó, burgonya, paradicsom, hal, káposzta). A legsokoldalúbb fűszer.
Étvágy, gyomor, görcsoldó, köhögést, este szélhajtó
hatását fejti ki.
Köszönöm az ötleteket!!:)))
hurutoldó, görcsoldó, idegerősítő. Javasolt felhasználás: Panaszmentesség esetén fültisztítás, fülzsíreltávolitás céljából 1-3 havonta, ...
Az ízesítéskor az erős hatású fűszereket kerülni kell, de az édes paprika, citromlé, babérlevél, kakukkfű, koriander felhasználható, a mustár, torma, ...
A torokfájás első jeleire jó erős kakukkfűteát készítek - aki szereti mézzel, de anélkül is hatásos. ...
Felhasználás: nehezen emészthető ételek, bab levesek, saláták, sültek vadas ételek,káposzta, kolbászáru, növényi ecetek.szószok, főzelékek, .... Aromája a majoránna és a kakukkfű keverékére emlékeztet. ...
Én a gombás ételekhez mindig rakok. ÉS szeretem még a zellerhez is. Pirított zeller kakukkfűvel, valami isteni :)
Ha pl. 1-2 kávéskanálnyit teszel a bableveshez, nincsenek utána kellemetlen "szelek"
Bármihez:) Husihoz (csirkemellhez pl tejfölös szószba), vagy cukkinis kajákhoz (rizottó, rétes).
Gombás ételekhez például, szárnyasokhoz, de vaddisznóhoz is szoktam használni(nagyritkán amikor csinálunk:D)
Paradicsomos, olaszos ételekbe is kiváló!
Ritkán sült húshoz és szárnyasokhoz. Úgy jegyeztem meg mihez használható, úgy értem milyen húsokhoz, a kakukk az madár, tehát a szárnyasokhoz lehet használni, ez van ráírva.
Párolt zöldséghez, brassóihoz szoktam használni.
Használsz kakukkfűt főzésnél? És milyen ételhez?
További ajánlott fórumok: