Hármasikres kismamák (beszélgetés)
Szia! Üdv közöttünk!
Örülök, hogy bővül a csapat! Megnéztem a képeket, nagyon édesek a lányok. És mit dolgozol, ha szabad kérdezni?
Szép súllyal születtek, ügyes voltál. Melyik kórházban? És most milyenek a mindennapok? Jó kislányok? Éjszakák hogy telnek?
Nálunk még mindig problémás az alvás, de talán már egyre jobb. Ha fogzás van, vagy betegek, akkor szörnyű. Amúgy szerencsére csak enni kelnek fel még egyszer-egyszer, amúgy alszanak. Bár volt egy hét, amikor mindig csak egy-egy lány kelt fel (kettő váltogatva) enni, amúgy végigaludták reggel 6-ig. Az jó volt! :D
Rólunk:
4 hónaposak a lányaim (hárompetéjűek): Zita, Kata, Lilla
A terhesség során viszonylag jól voltam (leszámítva egy kisebb vérzést), a vége fele már igyekeztem sokat pihenni. Aztán a 34.héten terhességi toxémia miatt megcsászároztak. A csajok súlya: 2100g,1890g,1490g volt,az Apgarjuk 9/10 így a sima koraszülött osztályra kerültek, ahová én is beköltöztem velük egy mama-baba szobába egy hónapra. Szerencsére a kezdetektől velem lehetek, így én fürdettem és etettem őket. (Csak arra vártunk, hogy Lili elérje a 2 kg-ot)
Volt néhány hétig egy segítőm, de most nagyrészt egyedül vagyok velük. Egy héten kétszer jön egy bébiszitter, hogy én tudjak dolgozni. Nagyából ennyi jut hirtelen eszembe.
Tigriske!
A privát levelemből kimaradt: írnál magatokról néhány mondtot? Mekkorák a gyerkőcök,milyen volt a terhesség,hogy boldogultok velük stb...
Sziasztok!
Nekem is hármasikreim vannak és szívesen csatlakoznék hozzátok.
Még,hál'Istennek itthon vagyok,de valószínű jövő héten nem leszek gép közelben,mert a kórházba nem viszek magammal.
Hétfőn kell elméletileg mennem a dokihoz,de asszem már táskástól fogok menni,mivel kb 80 km,és ha nem muszály,akkor nem jövök haza,és 1-2 nap múlva vissza.Annyira azért nem jó érzés utazgatni.
Szal majd hétfőn kiderül minden.
Jaj,annyit tüsszögök,mint a fene,szegény manók meg azt hiszik földrengés van!!! :)
Adri, neked még nem kell befeküdnöd, "csak" az összevarrás miatt, ugye?
Ada miatt kezdek most már aggódni!!!! Merre vagy????
Holnap mész dokihoz? Írd ám meg, mit mondott, mi volt! Olyan jó, hogy most a terhességről "beszélgetünk", mert eszembe jutnak az én emlékeim is. Akkor még milyen jó volt, tudtam aludni... :D
Azért jó már, hogy a fiúk ilyen nagyok. Talán még segíteni is fognak, ha más nem, majd szórakoztatni a picúrokat! Meg hát neked már azért igencsak nagy a tapasztalatod ikrekkel kapcsolatban. Bár majd kíváncsi leszek, te mit mondasz. Nekem már az is hatalmas segítség, ha három helyett épp csak kettő van, mer tvalamelyik mama elvisz egyet. Teljesen más. Mondjuk az is igaz, hogy most már sokkal könnyebb, mint az eleje volt. Már kialakult a rendszer és ők is sokkal jobban elvannak akár együtt is eljátszanak. Kicsit türelmesebbek. Most is épp az asztal alatt vannak és nevetgélnek. Én meg itt vacsizom. Aztán lassan alvás.
Megyek is.
II. számú Női Klinikán szültem. Én már ugye a 26. héten befeküdtem, de én kértem a dokit. Aztán a 30. hét környékén volt egy kisebb balesetem, felmosott a takarítónő és egy kis foltban nem száradt még meg. Ráléptem és megcsúsztam, nem estem el, de majdnem spárgát csináltam, nagyon rosszul esett és úgy megfájdult ott középen lenn, hogy fel se bírtam kelni. Hívtam a dokim, megvizsgált, de mindent rendben talált. Valószínűleg csak meghúzódott. Akkor mondtam neki én is, hogy jó lenne, ha kapnék tüdőérlelőt, biztos, ami biztos. Nem nagyon akart adni, mert tényleg mindent rendben talált, de megkértem, és így kaptam (összesen 4 adagban kaptam meg és legalább szülés előtt 1 nappal meg kell, hogy kapja az ember, hogy hasson is) Aztán kaptam még a 33 héten is egyet (azt csak úgy, mert akkor már tényleg bármikor jöhettek volna) de szerencsére sikerült még 3 hétig húzni.
Örülök, hogy minden rendben veletek.
És hogy is van nálatok Kriszti, mármint a nemek aránya? Akkor háromhetente jársz te is a dokihoz? Hol fogsz szülni?
Ajjajj! És még mekkora lesz a hasad, és milyen nehéz! Nekem a 30. hétig még azt mondhatni, hogy egész könnyű volt, könnyen mentem, sétáltam, csak egyre lassabban. Utána viszont szinte napról napra nehezebb lett, a végén már szinte terpeszállásban mentem és alul fogtam a hasam, mert olyan nehéz volt. Persze levegőt meg már alig kaptam. Az utolsó hetekben pedig a májam is kezdett leállni, elnyomott mindent a méhem, meg gondolom a víz is (pedig sokáig alig vizesedtem) és ettől viszkettem mindenhol, főként a karjaim, kezeim. És a legfurcsább, hogy szülés után jött ki rajtam minden. Totál bevizesedtem, akkora lett a lábam, mint egy elefántnak, kb. a combommal egy vonalban volt a bokám, meg aztán a májam még akkor sem állt helyre, sőt! Gondolom ahol csak tudta ürítette a szervezetem a méreganyagokat és ez főként a bőröm volt, így mindenhol piros foltos lettem és nagyon viszketett. A császáros seb 2 nap után már alig zavart, viszont a többitől majd megőrültem. (na, jó, azért azt se mondom, hogy a sebet nem éreztem, de az kibírható volt már akkorra) Na, de nem ijesztgetni akarlak, nem ám!!! Sőt, ez a dolog elég egyedi mert még bőrgyógyászt is hívtak hozzám, aki szintén nem tudta megmondani, mi a bajom.
Na, jó sokat írtam...
Bocsi,lehet hülye a kérdés,de a mosható pelust,ha nagy dolog van benne,akkor mindennel együtt dobod a mosógépbe? Vagy előtte a javát ki kell takarítani belőle???
Tényleg bocsi,hogy ilyeneket kérdezek! :)
Sziasztok!
Köszi, jól vagyunk, csak egy kicsit elhavaztam megint.
Próbálom folytatni a naplóm...:)
Biztos, hogy könnyebb lesz! Én legalábbis bízok benne, hisz most is már minden nap, hét egyre könnyebb. Én is szeretnék eljárni valahova mozogni, mert attól még, hogy visszafogytam (amúgy megmértem, 58 kg vagyok, szóval még van felesleg is, igaz nem sok) de elég puhányka lettem, meg van narancsbőr is és a hasamról meg ne is beszéljünk, az szörnyű.
Még nem olvastam a naplódat, de remélem minden rendben Petikével és mehettek haza (vagy már otthon is vagytok? )
De jó neked!!!
Én meg híztam szülés után vagy 9 kilót.Pedig akkor csak pár kilót kellett volna fogynom, erre tessék...
És szörnyen is érzem magam a bőrömben, a tükörbe sem szeretek benézni.
Most már tényleg változtatnom kell rajta, de eddig csak a gyerkőcök léteztek...
(ezután is persze, de azért most már 1 évesek, bízom benne, hogy azért könyebb lesz majd velük, és én is ki tudok többször mozdulni mozogni...)
Hú, Ada! Én nagyon lemaradtam erről, nem is tudtam, hogy most megint műtik Petikét! Nagyon nagyon szorítok és gondolok rátok!!!
Amúgy tényleg sok a hülye kérdés... de hogy ez a kocsis mit gondolt...
Rólam tudom sokan el se hiszik, hogy én szültem a lányokat, mert tényleg lefogytam, vissza amekkora voltam, 56-7 kg-ra. És gondolom azt hiszik, össze szedtem innen-onnan egy pár babát és azokat tologatom, vagy nem tudom.. :D
Ez sem rossz!!!:)
De néha tényleg elég bugyuta kérdéseket tesznek fel az emberek.
Én amikor egyszer sétáltattam őket a babakocsival, megállt egy autós és ezt kérdezte:
-Jé!Hármasikres babakocsi??
-Igen,-válaszolta.
Erre ő:
- És mindegyikben gyerek van???
Hát erre kedvem lett volna azt válaszolni, hogy:
-Nem, a macskámat sétáltatom így...
:D :D :D
Na, ezt majd valahogy átköltöm és ha valaki megkérdezi, ezt mondom neki!
Mondtam már, hogy tőlem meg múltkor azt kérdezték:
-Jé, hármasikrek?
- Igen.
-Te szülted?
- Igen.
-És egyszerre?
Sziasztok
Annak ellenere, hogy nem vagyok ikres anyuka szoktalak olvasni.Talaltam egy viccet...gondoltam leirom:-)
"- Gratulálok a hármasikreidhez. Igazán ritkaság az ilyesmi.
- Hát igen - büszkélkedik a kismama. - A lexikonban olvastam, hogy csak minden egymilliomodik próbálkozásból születnek hármasikrek.
- Te jó ég! Hogy tudtál emellett még házimunkát is végezni?"
Na, most én tűntem el egy kicsit...
HÓÓ! MIndjárt itt a nagy nap!!! :D De jó lesz! Mit terveztek, mekkora buli lesz? Jönnek barátok rokonok, ismerősök, vagy csak ti?
Nekünk még majdnem 3 hónap ugye, de az is olyan gyorsan el fog repülni szerintem.
Irigykedem a kertetekre is, mi nem tudom mikor fogunk tudni elköltözni innen. Amúgy nagyon szeretem, de a gáz a 2. emelet lift nélkül. Elég gázos így cipelni a lányokat, de amíg hordozóban vannak, még meg lehet oldani. Utána mi lesz... nem tom.
Ja, amúgy nekünk is vannak néha itt-ott ilyen csomók, én is észrevettem, pont akkor jött a doki és akkor meg is nyugtatott.
Amúgy jól vagyunk, Natinak tegnap végre kijött az első foga, Nikolnak megvan a 3. Noéminak maradt a 2. Nati áll, leül nagyon stabil, van neki egyensúlya, és már lépked a járóka és a bútorok mellett. A tojások (egypetéjűeket hívjuk így :) ) ők is felállnak, le is ülnek, de ők még annyira nem stabilak, viszont térdenülésben nagyon azok és Noémi is próbálkozik a lépkedéssel.
Ha nem jönnék nagyon kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! és persze tudod... sok locsolót! :D
Akár ők is...:)
De szerintem egy pár év múlva a környék összes csajszija...:)
Nagyon aranyosak a srácok! Jók a képek.
Ja, és az én csajaim resszkessenek? :D