Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Harmadik gyerkőc..... fórum

Harmadik gyerkőc..... (beszélgetős fórum)


1 2 3
61. Serry (válaszként erre: 60. - Virág2015)
2015. júl. 17. 23:51
Köszönöm Virág... az orvosom szerint kicsi az esélye.. a genetikát úgy sem úszom meg.. de nem is bánom...... bár mi lesz is....
60. Virág2015 (válaszként erre: 59. - Serry)
2015. júl. 17. 23:20
Én mindentől függetlenül bíztatlak. Persze kell genetikai tanácsadás, utána kell nézni, aminek lehet, főleg, hogy így alakultak a dolgok, és van rá idő. De ha mégis szeretnéd, és az orvosok szerint nem kockázatosabb az átlagnál, akkor miért ne? A gyrekeid meg eggyel többen lesznek egymásnak - manapság ez többet ér mindennél.
59. Serry (válaszként erre: 58. - Serry)
2015. júl. 17. 23:05
Jah és volt 2 poz tesztem is....
58. Serry
2015. júl. 17. 23:04

Én úgy hittem jön a testvérek... kimaradt 9 nap késett kicsit görcsöltem , és rágörcsöltem fejben is .. aztán mint írtam azt hittem megjött.. tegnap elég erőteljes lett... nem menstruálok.. elmegy a baba... ez van.......

köszönöm.....

57. Virág2015 (válaszként erre: 56. - Pzm3)
2015. júl. 17. 12:07

ez egy kicsit valóban cizellálja, én úgy látszik félreértettem:


"Én elmúltam 40 és most úgy tűnik jön a testvérke. "


ebből én azt szűrtem le, hogy ez már kész tény. Igaz, nem olvastam végig az összes hozzászólást...

56. pzm3 (válaszként erre: 53. - Virág2015)
2015. júl. 17. 08:37

Mint kiderült nem terhes még.Mi a cél?Nincs cél...Kiírt egy fórumot,tanácsot véleményt várt.Én leírtam az én példámat,csupa jó szándékból,rózsaszín cukormáz nélkül.

Leírtam,hogy esélyes,hogy születik még egy autista gyermeke,és vegye ezt is számításba.Ezek után lelke rajta!

55. pzm3 (válaszként erre: 52. - Serry)
2015. júl. 17. 08:33

Nekem nem kell elmagyarázni milyen az autizmus.Mikor felvetődött a fiammal kapcsolatban,mindent elolvastam róla,tájékozódtam.

Az én kisfiam is hasonló mint a tied a leírtak alapján.Kivéve,hogy a váratlan eseményeket jól viseli.Nálunk sem tűnik egyenlőre súlyosnak a dolog,de még is ott van.Az enyém is kommunikál,barátkozik,imád más gyerekekkel játszani és már látszik (4 és fél éves),hogy nagyon okos.Eddig minden fejlesztő pedagógus azt mondta,hogy olyan feladatokat,helyzeteket old meg amit a neurotipikus társai ilyen idősen még nem tudnak.Viszont a kommunikációja nem olyan mint kellene,ő is elég rugalmatlan,ha izgatott valamiért vagy örül valaminek repked.A cél nekünk is az,hogy öálló életre legyen majd képes,de őszintén szólva én nem vagyok ennyire derülátó mint te.Nem akarlak befolyásolni,tőlem szülj még 5 gyereket,de te kértél tanácsot...Én az én szemszögemet próbáltam megírni,de te ezt már eldöntötted,így kár az egész fórumért.

54. forrest2010 (válaszként erre: 53. - Virág2015)
2015. júl. 17. 04:50
később írta , h mégse lett terhes
53. Virág2015 (válaszként erre: 48. - Pzm3)
2015. júl. 16. 23:27

A bolgot kezdeményező nem abban kér segítséget, hogy legyen-e harmadik, hiszen már megfogant, így ez alapvetően nem kérdés. Valószínűleg nem azért jött ide a bizonytalanságával, mert el akarja vetetni - hiszen akkor megtette volna a támogatásunk nélkül is.


Ez a kicsi élet már van, és az anyja egy kis támogatásra, bíztatásra szorul, pont azért, mert nem felelőtlen. Történetesen van a családunkban autista unokatestvér, súlyos fokú, és középsúlyos értelmi fogyatékossággal él. Sosem lesz önellátó,számára, és az édesanyja számára életfontosságú a testvére. És mi is, aki szeretjük, és segítjük is őket, bár a hétköznapi küzdelmeikben nem tudunk sok részt vállalni fontosak vagyunk, azok számát szaporítjuk, aki miatt nincsenek egyedül a bajban. Meg az örömben, mert abból is van, még beteg gyerekkel is. Három egészséges gyermekkel sem habostorta az élet, de sosem felejtem el mi a fontos, és bár értem amiket írsz, azt nem értem csak, hogy mi a cél? Hogy elvetesse? Vagy hogy még jobban szorongjon?


Amiket ír, az alapján jóval nagyobb a valószínűsége, hogy minden rendben lesz, és nagyon boldogok lesznek az új gyerkőccel.

52. Serry (válaszként erre: 48. - Pzm3)
2015. júl. 16. 20:25

Autista és autista gyerekek között is lényeges különbségek vannak. Én nem tudom,hogy a tied milyen.. én csak az enyémet ismerem ( akinek a hivatalos diagnózisa ATIPUSOS vagyis nem kifejezetten az apróbb dolgai vannak amik autisztikusak.. ahogy a doktornő magyarázta, aki diagnosztizálta. Ő nem olyan akit intézetbe kéne adni, nem olyan gyerek aki ne lenne képes pl egyetemre menni vagy szakmát tanulni. Most túl kell élje az általános iskolát utána sokkal könnyebb lesz neki és vele.Nem fogyatékos és nem esőember. Szóval én ezért nem gondolkodom azon,ohgy mi van ha? Mi lenne a kistestvére NEM auti és az esélye igen kicsit,hogy a harmadik az lesz HIDD EL a kezelőorvosát megkérdeztem és azt mondta min. az esély rá. még akkor is ha az általános statisztikák mást mutatnak.


Miben auti? Kicsi a rugalmassága.. néha a váratlan események kiborítják, kudarcot nehezen viseli és ritkán vesz fel szemkontaktust. Kommunikál, vannak barátai, imádja a gyerekes bulikat játékokat szervez vannak szociális kapcsolatai szeretik a közösségben ahova járt.


A másik azért mert te nem vállalnád én még megtehetem. S képzeld ha netán lenne még egy auti gyermek nem esnék kétségbe, mert tudnám hová kihez vigyem és mit csináljak..... De a te jogod ez a vélemény.. én meg nem hagyom magam általad befolyásolni.

51. forrest2010 (válaszként erre: 48. - Pzm3)
2015. júl. 16. 16:28
Tökéletesen jól látod !!! nézzen körül mindenki mennyi beteg gyerek születik ! és a támogatásokat mindenfelé csak csökkentik !
2015. júl. 16. 13:03
Én vállalnám a helyedben. Sokan szülnek ennyi idősen:)
49. pzm3 (válaszként erre: 47. - Virág2015)
2015. júl. 16. 10:50
Persze,csak hogy náluk van már egy autista gyermek.A szűrések pedig ennek a kimutatására alkalmatlanok.
48. pzm3 (válaszként erre: 42. - Serry)
2015. júl. 16. 10:48
Ha rám gondolsz az okosságot illetően...Akkor javaslok neked egy blogot...Autizmus live a blog címe.Egy anyuka írja akinek 4 gyerkőcből 2 autista,1 asperger szindrómás ők fiúk és van egy lány aki ugyan csak sni-s.Ezért írtam,hogy mérlegelned kellene azt is,hogy fel tudnád e dolgozni ha lenne még egy autista gyermeked.Nálam például ez lenne az egyik legfontosabb szempont,vagy inkább a legfontosabb.!40 éves vagy,el kell azon gondolkodnod,hogy fel tudnál e esetleg nevelni még egy autista gyermeket ha úgy adódna.Ha ez neked okoskodás,ám legyen,gondold így.Vagy nyugodtan hallgass olyanokra,akik bevállalnák,meg rózsaszín cukormáz az élet ha baba érkezik...Csak,hogy nekik fogalmuk sincs róla milyen egy autista gyermek...
47. Virág2015 (válaszként erre: 42. - Serry)
2015. júl. 15. 23:52
nem baj, hogy vannak félelmeid, talán minden 40 fölött szülőben megfordul a gondolat, hogy jó ötlet volt-e, mert lesznek akik bírálnak, mindig lesz, aki azt mondja, hogy fel is kell nevelni, lesznek rossz teszteredmények (pusztán az anyai életkor miatt is. Akinek már van gyereke, mindig a már meglévőkért aggódik, eszébe jut, hogy őket milyen megrázkódtatás éri, ha gond lesz, és még ki tudja mi minden kavarog benned. Ez természetes, és az is, ha vársz egy kis megerősítést. De az a közhely is nagyon igaz, hogy a mai diagnosztikai lehetőségek, vitaminok, kíméletes vizsgálati módszerek mellett mindent megtehetsz, hogy a dolgok rendben menjenek, és így valóban kicsi az esélye a bajnak. Ha már megfogant, akkor mindent bele, legyetek bátrak, és legyetek olyan boldogok, mint mi. Ha majd megszületik, el sem tudod képzelni, hogy mi volt ezen gondolkodni való.
46. Virág2015 (válaszként erre: 1. - Serry)
2015. júl. 15. 23:44
Ja, és még annyit, hogy mi is éppen építkeztünk és felújítottunk a várandósság alatt, és mindkét nagy felvételi előkészítőbe járt, és hat és négyosztályos gimibe felvételiztek, végig dolgoztam, és csak logisztikából állt az élet. Aztán a ház elkészült, a lányokat felvették, és minden elsimult, mire megérkezett.
45. Virág2015 (válaszként erre: 1. - Serry)
2015. júl. 15. 23:36
Szia, 74-es vagyok, és eddig két lány anyukája voltam. (14 és 13 évesek). Májusban megszületett a harmadik. Soha nagyobb csodát! Gyönyörű, egészséges, és újra olyan fiatalnak érezzük magunkat, mint 26 évesen, amikor az első jött. Igaz, inkább egyke lesz, három anyával. Igen, lesz aggodalom a várandóssággal, nem lehet 40 évesen olyan ártatlanul örülni, mint huszonévesen. Hallottál már sokat, tapasztaltál is, de engem az orvosom azzal bíztatott, hogy kicsi az esélye a bajnak, és csak pozitívan, és csak előre nézzek. Így volt, és minden rendben volt. Könnyen viseltem, már nagyon jól vagyok, pedig csak pár hét telt el a szülés óta, és nem győzök betelni a kis Csodával. Mert nagyon megbecsüljük, és nagyon hálásak vagyunk érte. Azt kívánom, hogy nektek is ilyen simán menjen. Talán nem leszek túl fiatal, amikor érettségizik, de remélem megérjük, és a testvérek mindig ott lesznek egymásnak, minél többen, annál nagyobb biztonságban.
44. erszebet4 (válaszként erre: 43. - Nefaria)
2015. júl. 15. 18:23
Igy van,én is ezt gondolom..hajrá!!! ;)
43. nefaria (válaszként erre: 39. - Serry)
2015. júl. 15. 16:44
Akkor meg ne gondolkozz hulyesegeken, hanem hajrá; )
42. Serry (válaszként erre: 41. - Gréti86)
2015. júl. 15. 14:00

Nem csak te hitted,hogy terhes maradtam.. én is.. tervezzük igen és végé gondoltuk közösen. Csak az emberben néha felmerülnek kérdések és a nem mondhatom el senkinek elmondom hát.. elv alapján feltettem egy kérdést.

De jó magyar szokás szerint van akitől csak a z okosságot kaptam.. akinek nem inge...

2015. júl. 14. 14:37
Nekem tök fura, amit írsz. Én azt hittem véletlenül terhes vagy, de kiderült hogy nem. Arra válaszoljunk, hogy akarsz e harmadik gyereket? Én tudtam, amikor akartam, és tudtam, amikor nem. Nem kell ehhez egy sereg idegen helyeslése. Ezt csak te tudhatod, ebbe beleszólást a párodtól, és esetleg a gyerekektől kérhetsz.
2015. júl. 14. 13:20
Én bevállalnám. Nem hinném, hogy fura leszel a 20 éves anyukák között a szülőin, mert inkább az idősebbek lesznek többen. Persze nem biztos, hogy ez a jó, de valamiért így alakul mostanság elég sok nő élete. Ennek meg van az oka. Én is szerettem volna huszonévesen anyuka lenni, de nem sikerült.A negyvenes évek elején szerintem még olyan sok rizikó nincs is. Ez az én véleményem. Nem biztos, hogy jól gondolom, de így látom magam körül.
39. Serry
2015. júl. 13. 22:55
Tudom,hogy akarjuk...
2015. júl. 13. 20:23
Akkor ez egy jó alkalom arra hogy tényleg elgondolkodj azon, hogy szeretnél-e. Mert a kérdés felmerult benned. Próbálj meg rájönni, hogy a kétség a parából, félelemből fakadt -e, vagy a tudatalatti nem-akarásból. Sok sikert ehhez, komolyan!!!
37. Serry (válaszként erre: 36. - Pzm3)
2015. júl. 13. 16:57
Ezek szerint most még sem...
36. pzm3 (válaszként erre: 35. - Serry)
2015. júl. 13. 16:50
Tehát akkor nem vársz még babát.
35. Serry (válaszként erre: 31. - Anya4005)
2015. júl. 13. 16:29
Nem most kezdtünk... hanem amikor itt volt az ideje..... 40 felett már nem jön olyan könnyen össze... és láss csodát most sem még... Megjött ergo tényleg igaza volt a teszteteknek.
34. anya4005 (válaszként erre: 32. - Unom)
2015. júl. 13. 14:23

Köszönöm! A tájékoztatást és a lehetőségeket megkapom,mert anyós "bennfentes",viszont ez nem csökkenti a kockázatot! És lássuk be,ha valami baj van,és időben kiderül (én nem tartanék meg egy beteg babát),attól még megviseli az embert...

Értem,hogy vannak szűrések,de attól még parázom (teljesen az elején vagyunk egyenlőre).

Nem véletlenül mondtam a páromnak,hogy 37 éves koromig próbálkozzunk,utána már ne.

Persze,mindenki maga dönt,én csak leírtam a saját esetem,gondolataim.

33. unom
2015. júl. 13. 13:11

Elnézést, a helyes link:

[link]

32. unom (válaszként erre: 31. - Anya4005)
2015. júl. 13. 13:09

[link]

Itt olvashatsz a genetikai szűrésekről.

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook