Hány éves kortól vannak számítógépes játékok? (tudásbázis)
én se a betűk felismerését írtam, hanem a funkció gombokat.... nyilak, törlés, szóköz stb...
illetve ajánlottam egy oldalt is.... kukk meg, hátha tetszik...
Lehet hasznosan!
De akkor ne játékor keress neki! Hanem pl amit írtam nyiss neki egy word-ot, és nyomogassa a billentyűket...alapdolgokat már most megtanulhat, pl szóköz, törlés, stb... hamár hasznos dolgot szeretnél a gépnél....vagy a fényképnézegetésnél a nyilakat kezeli, egérrel bezárja, stb stb.
bár egy 20 hónaposnak nem hinném, hogy bármi is hasznos lehet a gépnél.
A fiam 3 éves, értelemmel tudja kezelni a gépet, 2,5 éves kora óta "tanítgatom" játékokon keresztül a használatára, voltak bajok, de nem függő, szépen eljátszik mással, vagy kimegy homokozni és néha ül csak le, játszani valamelyik kedvenc netes játékával :)
ezen az oldalon sok, kisebbeknek való játék is van:
ésmég
Azonkívül meglepő, de felismer karaktereket már, tudja melyik az A betű, a W, a T, mikor mivel történik akció a játékban. A START szór és a PLAYt is felismeri és ha éppen eszembe jut, angolul mondom neki mit tegyen. Azonkívül a vonatkoztatott irányokban is fejlettebb a koránál, felfogta, ha felfele mutat a nyíl, az előrét jelent, és tudja kezelni a touchpadot, ami szintén teljesen más agyi funkciót igényel, pl. mintha az élő város helyett térképen kell odatalálnod valahova...túl sokat nem játszhat és ezt ő is tudja, általában 3-4 félével szeret (verseny, agyat igénybevevő, építős, huncutos -nem tudom mi a besorolása, de amíg az egyik karakter nem figyel a másiknak kell valamit tennie :)) vagy ameddig tudja és otthagyja. A lövöldözős, öldöklős játékokat nem hagyjuk játszani, vannak kedvesebbek, amik szintén lekötik :)
Az én kedvencem a hotdogöltöztetős :)
Aztán később lehet hagyni pl. az agame.com-on vagy a friv.com-on szaladgálni. Elsőre érdemes olyat keresni, amiben nincs szöveg, csak ábrák, pl. a booobah oldala ilyen :) olyan angok is vannak ott, amik természetesek egy gyereknek, de minket zavarnak :D így remekül mulatnak a pukizva elszálló figurákon :))
bocs hosszú volt, de szerintem nem kell agyoncsapni a szülőt ha ésszel megtanítja kiskorban használni a gyerekének a gépet :)
Már ezzel hozzászoktatod... Most heti fél óra, egy év múlva már napi fél óra...
Nekem mindegy, ez a ti dolgotok.
Ki a fene mondott olyat, hogy helyettesíteni akarom magamat a sz.géppel????????? Még tévénk sincs!!!!!!!
HETI 3-4 NAP ALKALMANKÉNT 5-10 PERC!!!! Szóval ki is neveli a gyereket???
elszomorít, komolyan elszomorít! Amikor egy pici gyermek a szülőktől az anyukáktól kell tanuljon mindent meg! Akkor jön a sz.gép:-) és helyetesiíteni akarjátok! Én még a tévét sem engedtem egyedül nézni, napi fél óra az esti meséből, de nem is igényelte! Rajzolt, gyurmázott és mindent ami a korának megfelő, természetesen én magam is vele!
Elidegenednek a gyerekek már korán a világtól és a virtuális világban lelik örömüket, nagyon el lehet igy rontani valamit, de nagy nagyon:-(((
Nem értem miért kell egy ilyen pici gyereket a számítógéphez szoktatni.
Annyi mindent lehet csinálni, inkább mennjetek sétáljatok vagy fessetek, foglald le mással.
Ráér még ezzel foglalkozni.
A nagy fiamat a számítógép, a fényképezőgép, az elektronikus cuccok érdeklik.
Viszont a kicsi, játszik a gépen, aztán megunja és megy játszani, ő is szeret legózni, szereti a memória játékokat, a kártyákat, az összedugós dolgokat, az autókat.
Minden gyerek másképp éli meg.
Ha még nem szokott játszani a gépen, lehet egy gyerek laptop elég lenne. Nálunk karácsonyra akartak venni a nagyszülők, de az én 3 évesem már a nagy gépet használja, az interneten a mesetévét is beindítja, meg vannak ügyességi játékok amivel játszik. Nekünk már felesleges volt. De ha nálatok még most kezdi, talán az is elég lenne.
A naplódban olvastam, hogy az Apukát próbálod "leszoktatni" a számítógépről. Akkor a pici fiadat meg inkább most NE szoktasd rá, és egy gonddal kevesebb :-)
Heti fél órában nem fogod tudni meghúzni a határt.
Inkább vegyél neki egy játék laptopot játék egérrel ;-)) KIpróbálni ez is tökéletes.
Vagy csak képeket nézegessen a gépeteket...az egérhazsnáltaot ott is tudja gyakorolni... ha egy word-ot nyitsz neki, ott meg "püfölheti" a bullentyűzetet.
Én játék elé még nem ültetném!
De ha mégis ezt szeretnéd, akkor:
wwww.egyszervolt.hu
Ennyi idősen még nem kellene a ép előtt ülnie - bocsi.
Valamint, egy 20 hós gyerek még csak véletlenszerűen képes használni az egeret. Inkább gyúrmázzatok, ne az egeret húzkodjátok - bocsi, nem akaralk megsérteni.
még a kérdés is túlzás:-) ekkora babácskának az anyukára meg a környezetére van szüksége, hogy tanuljon és tanuljon, nem kattingatni és játszani a géppel!
Nem lehet, hogy az anyuka függő és igy akarja maga mellett tudni a kicsikét! Gyorsan el kell gondolkodni, de nagyon gyorsan!(((
Minden gépen rajta van a Paint. Ha beindítod neki, akkor azzal biztosan rájön.
Nekünk volt egy olyan lemezünk-nem volt drága szivárvány az aranyhal vagy valami ilyesmi. És azt mondja halk dallal az megtanítja, hogy hogyan kell használni az egeret. Az enyémek élvezték. Sajna tönkrement a lemez. Kezdetnek jó volt.
Szia!
Ne haragudj, de nekem az a véleményem, hogy nem kellene a gép elé ültetned, igen sok hátránya van. Inkább adj neki olyan játékot, amivel növelheti a kreativitását.
Egy-két év és nem tudod levakarni a gépről, nem lesz megfelelő szókincse, esetleg még a szeme is romlik, mivel a merev nézés a szemmozgató izmokat rugalmatlanná teszi.
További ajánlott fórumok:
- A férjem sokat játszik számítógépes játékokkal, így keveset foglalkozik velem és a kisfiammal.
- Mit tegyek ha a párom már nem először vert át, és a számítógépes játékok hatására már durvábban is bánt velem, de nagyon szeretem?
- Mikortól számít kórosnak a számítógépezés?
- Digitális fényképezőgéppel készítettünk néhány képet.Szeretném feltenni az internetre, de a számítógép nem ismeri fel a képolvasót.Mit tegye
- Túl sok pénzem megy el számítógépes játékokra.
- Meg tudnátok mondani mik most a legjobb és újabb számítógépes játékok 10-12 éves fiúknak?