Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hány éves kortól adható ezüst- vagy aranykolloid? fórum

Hány éves kortól adható ezüst- vagy aranykolloid? (tudásbázis kérdés)


2007. júl. 3. 20:57
Pár éve voltam egy tanfolyamon,ahol működés közben láttam azt kis gyári készüléket amely képes előállítani egy poháraka ezüstözött vizet egy 9voltos elem működtetésével.Gondolom ez a családinak szánt kontrukció lehetett akkora mint egy tv.távirányító,de nagyon profinak látszott.Mellékelt hozzá a gyártó két el alakú ezüstcsíkot arra kerűlt a készülék árama majd egy része bemerűlt a vízbe. Pénzem soha nem volt így csak a bemutatóval gazdagodtam,nem a kis ketyeréve.Ahogy elnézem az ilyen folyadékok árát, hát azóta már biztos behozta volna az árát.
7. Kalthelios (válaszként erre: 2. - 0565efa6e6)
2007. jún. 26. 01:45

Szia HMG!


Nem tudom, honnan vetted az információidat, de az biztos, hogy kémiából megbuktatott volna a tanárod, ha ennyi sületlenséget hangoztattál volna, amikor a periódusos rendszer rézcsoportba tartozó elemeiből kellett volna felelned.


„Namármost: az ezüst, arany, réz (ilyenek vannak kolloidként forgalomban) nehézfémek. Hatásmechanizmusuk, hogy olyan fehérjékhez kapcsolódnak, amik tartalmaznak kéntartalmú aminosavat (metionin, cisztein). Azért pusztul el a gomba, baktérium - természetesen a jótékony baktériumokat is elpusztítja! -, mert a kéntartalmú enzimek működését gátolják ezek a nehézfémek.” – írtad.


Ezzel szemben az az igazság, hogy az arany (Au) ugyan nehézfém, de nemesfém is egyben. Kémiailag nagyon ellenálló, csak erősen oxidáló vegyszerek hatnak rá.

A királyvíz (3 rész tömény sósav és 1 rész tömény salétromsav elegye) oldja, valamint az alkálifémcianidok (pl. káliumcianid) levegő jelenlétében.

Semmit nem csinál a kéntartalmú aminosavakkal, viszont kiváló elektromos vezető hatása miatt megkönnyíti az idegsejtek közötti kapcsolatot.


A réz (Cu) oxidáló hatású savakban (salétromsav, forró, tömény kénsav) oldódik.

Nedves levegőben a széndioxid hatására rézkarbonát (patina) keletkezik rajta.

A réz kénes vegyülete a rézszulfát, amely a két vegyértékű réz kénsavval képzett sója.

A köznyelvben a kristályos formáját rézgálicnak hívják, vízzel oldva permetezésre használják.

Tehát a réz sem lép reakcióba az aminosavak kéntartalmával.


Az ezüst (Ag) csak oxidáló hatású savakban (salétromsav, kénsav) oldódik.

Valóban könnyen képez vegyületet a kénnel.

Kénhidrogén (H2S) tartalmú levegőn fekete ezüstszulfID (nem tévesztendő össze az ezüstszulfÁTtal, mert az a kénsav /H2SO4/ ezüstsója) keletkezik az ezüsttárgyak felületén.

Viszont az oldható ezüstsók – az ezüstszulfát és az ezüstnitrát – töményebb állapotban mérgező hatásúak. Az alsőbbrendű élőlényeket már a hígabb oldatok is megölik.


Az ezüstnitrátnak ezt a tulajdonságát használják ki a bőrgyógyászatban.


Az AgNO3 a salétromsav ezüstsója. Vízben jól oldódó, színtelen, nagy kristályokat alkot.

Ez az oldat a bőrön fekete foltot hagy. Mivel a bőr szerves anyaga redukálja, a bekent felületen finom eloszlású színezüst válik ki.

A baktériumokat és a fertőzött szöveteket elroncsolja.

Maró hatásának csökkentésére káliumnitráttal összeolvasztva, rudakban hozzák forgalomba.

Megolvadt állapotban (népies neve: pokolkő) az orvosi gyakorlatban nehezen gyógyuló sebek, fekélyek edzésére használják.


Az általad javasolt címen – az utolsó ) elhagyásával – megtaláltam a horrorisztikus fotót.

A szerencsétlen pasi smink nélkül eljátszhatná az Óz Bádogemberét....


Az óriási tévedésed az, hogy Te az ezüstkolloid szedése ellen hoztad föl elrettentő példaként, pedig tipikusan ezüstNITRÁTOS tüneteket mutat.


Nem tudom, honnan vetted, hogy ez az ember ezüstkolloidot szedett volna akár hosszú ideig, hiszen egyetlen szó szöveg nincs a képpel…


"Az ezüstkolloidot csodaszerként hirdetik. Pl. hangoztatják, hogy amerikai klinikákon bőrfertőtlenítésre használják. Aztán persze kiderült, hogy nem ezüstkolloidot, hanem ezüstnitrátot használnak (az teljesen más ilyen szempontból). Szimpla hazugságok.”

„De persze lehet hallani mérgezésről, ami relatíve hosszú használat után jelentkezik (krónikus mérgezés), a tünetek a bőr ezüstös megváltozása (ezüstlerakódás, argirózis: [link] zsíros májdegenráció, idegrendszeri károsodás stb." .” – írtad.


Valóban hazudott, aki ezt elhitette Veled, vagy Te ferdíted el, de nagyon az igazságot.

Nincs adatlapod a hoxán, mert már kiléptél, vagy elzavartak.

Anonimus HMG-ként nem tudom, honnan veszed a bátorságot, hogy ilyen súlyos vádakkal illess valamit, amihez annyit értesz, mint én az indiai szakácsművészethez.


Miért nézel bennünket hülyének?

Miért gondolod, hogy azért, mert latin nyelvű, orvosi szakszavakkal dobálózol, senki nem veszi észre a stílusodból, hogy egy fontoskodó okostojás vagy csupán? (Namármost… de persze)


Nem kell mindenkinek ismernie és szeretnie a kémiát, de nem jutott eszedbe, hogy sokan vagyunk itt a portálon értelmes emberek is, akik nem kérkednek a több diplomájukkal, a valós tudásukkal, akik nem javítják ki az ordító helyesírási hibákat, nem veszik föl a kesztyűt kisstílű kötözködőkkel, hanem a cím – Tudásbázis – miatt kérdeznek és válaszolnak egymásnak?

Mi segíteni akarunk egymásnak, tanácsokat kérünk egymástól, vitatkozunk egymással, mert jót akarunk.

Nem tartozol közénk.

2007. jún. 24. 22:20

Lányok,

a HMG által belinkelt fotón látható tünet csak nem megbízható forrásból, nem megfelelő technológiával készült, un. barkácskolloidoktól szerezhető be. A jelenség neve argyria. Ha megfelelő dózisban használjuk, semmi! baj nem érheti a gyerekeket (sem). Nem a mennyiség, hanem a gyakoriság a fontos a kolloid használatakor. Évek óta használom a kolloidokat, csodálatos eredményeket lehet vele elérni. A lényeg, hogy biztos forrásból szerezzük be, engedélyszámmal ellátott, forgalmazó adatait is tartalmazó cimkéje legyen.

2007. jún. 21. 00:30

Szia Frekvencica!

Ha szakértő választ akarsz kapni, kérdezd meg Zizisiccet!

Ő egészségügyisből lett természetgyógyász, és a kislánya biztosan fiatalabb, mint az enyém.

Zizisicc családja régebben használja gyógyításra a kolloid ezüstöt, a kislánya csodavíznek hívja.

4. Kalthelios (válaszként erre: 2. - 0565efa6e6)
2007. jún. 20. 08:57

El akartam olvasni, amit ajánlottál, de:

The page cannot be found.

(Az oldal nem található. Ezt az angolul nem tudóknak írtam.)


Elég döbbenetes, amit írtál.

Régen érettségiztem már - biológia-kémia szakon -, de határozottan úgy emlékszem, hogy csak az ezüst lép reakcióba a kénnel, az arany és a réz nem.

2007. jún. 20. 08:32
Jesszusom HMG. Ez a kép nagyon durva!!!
2007. ápr. 29. 17:40

Ha nem akarod kinyírni a gyerekedet, akkor nem adsz neki. (hogy te fogyasztod-e, a te dolgod, én nem ajánlom)

Egy régebbi hozzászólásom a fórumról kiegészítve:


"Az ezüstkolloidot csodaszerként hirdetik. Pl. hangoztatják, hogy amerikai klinikákon bőrfertőtlenítésre használják. Aztán persze kiderült, hogy nem ezüstkolloidot, hanem ezüstnitrátot használnak (az teljesen más ilyen szempontból). Szimpla hazugságok.

Hirdetik, hogy antibakteriális meg gombaölő. Namármost: az ezüst, arany, réz (ilyenek vannak kolloidként forgalomban) nehézfémek. Hatásmechanizmusuk, hogy olyan fehérjékhez kapcsolódnak, amik tartalmaznak kéntartalmú aminosavat (metionin, cisztein). Azért pusztul el a gomba, baktérium - természetesen a jótékony baktériumokat is elpusztítja! -, mert a kéntartalmú enzimek működését gátolják ezek a nehézfémek.

Csakhogy ez ránk ugyanolyan veszélyes. A szerencse az - amiért általában nem kapunk mérgezést -, hogy a felszívódás - mivel fémes, tehát szilárd az anyag, nem oldott - csak nagyon kismértékű. De persze lehet hallani mérgezésről, ami relatíve hosszú használat után jelentkezik (krónikus mérgezés), a tünetek a bőr ezüstös megváltozása (ezüstlerakódás, argirózis: [link] zsíros májdegenráció, idegrendszeri károsodás stb."

2007. ápr. 29. 15:54
Hány éves kortól adható ezüst- vagy aranykolloid?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook