Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis marcipán 3. recept

Hamis marcipán 3. recept

A Hamis marcipán 3. hozzávalói:
1 kg cukor
1.5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/3 vagy 1/2 fiola mandula aroma


A Hamis marcipán 3. elkészítési módja:
A tejet a cukorral felforraljuk. Közben a mandulát pár percig forró vízben tartani,leszűrni,ezután könnyen kibújtathatjuk a héjából.Így zöld színű lesz a massza. Ha héjjal együtt marad, akkor drapp színe lesz. Ezután ledaráljuk a mandulát,majd elkeverjük a liszttel.Ezt a keveréket a forralt tejjel leöntjük, pár percig együtt forraljuk még. Levesszük a tűzről,hozzáadjuk a vajat,s izlés szerint az aromát. Egy tálcát alufóliával bélelünk,kikenjük vajjal,beleöntjük a masszát,megdermesztjük. Kiborítjuk,lehúzzuk a fóliát,s szeletelhetjük. Formázni is lehet.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis marcipán 3. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook