Halvah recept

Elkészítési idő 45 perc

A Halvah hozzávalói:
1 csésze búzadara
2 teáskanál olaj
5 csésze forrásban lévő víz

1 marék mazsola
2 meghámozott szeletelt alma
csipet őrölt fahéj
Egy marék pirított mandula
Almaszósz


A Halvah elkészítési módja:
Pirítsuk meg az olajon a búzadarát . Öntsük sá a forrásban lévő vizet , sózzuk meg . Keverjük állandóan . tegyük bele a mazsolát , a vékonyra szelt almát és a fahéjat . Főzzük még 20 prcig . Tálaljuk hidegen , pirított összezúzott mandulával és almaszósszal .

Különleges , cukor nélkül készült édesség . Lehet még , hozzáadni , reszelt narancshéjat . Vagy mondjuk , pikáns rebarbara szósszal tálalni .
Gyerekek kedvence .


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A halvah elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook