Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hallottál a bszélő papagájról? fórum

Hallottál a bszélő papagájról? (tudásbázis kérdés)


2014. júl. 24. 07:58

Nem csak hallottam,hanem vettem is egyet:))

Egész nap jár a pofája,nagyon cuki,és okos:)))

2014. júl. 23. 20:45
igen
2014. júl. 23. 20:07
Volt egy hullámosunk,ő tisztán kimondta a nevét:Gyurrika:)
2008. aug. 15. 23:46
Tanits hullam papagajt!Ugyan olyan ertelmes mint a tobbi.
15. Vica79 (válaszként erre: 2. - 9bc47feccc)
2008. aug. 12. 16:19

Nekem is volt már több papagájom, de sajnos egyik sem beszélt. Vagyis az egyik már majdnem, de a családom véletlenül nyitva felejtette az ablakot...

De egyébként az említett afrikai szürke (más néven jákó papagáj) valóban nagyon tanulékony és értelmes. Nagy vágyam. De az ára miatt kétlem, hogy valaha is lesz nekem.

2008. máj. 29. 23:04
A hullam papagalyt jol meglehet tanitani beszelni,csak ugyelni kell arra,hogy nagyon fiatal legyen amikor veszitek,es csak a fiut lehet tanitani ezzert csak egy papagaly legyen ha tarsa lesz csak vele fog torodni es akkor beszelhetek neki,soha nem fog megtanulni beszelni.Sok szerencset annak aki most fogja elkezdeni a tanitast.
2008. máj. 29. 07:31
Igen nekünk is volt,és nagyon sok mindent beszélt,csak sokat kell vele foglalkozni.
12. syria
2008. máj. 29. 06:41

Volt egy magántanítványom, aki sikerrel tanította a hullámos papagályát beszélni. Mivel az apja utálta, ha öregnek szólítják, a gyerek megtanította a papagájnak, hogyha belép a férfi, a madár megszólaljon: Szia öreg! A mamát Szia Marika illette meg. Leggyakrabban a saját dicsőítését darálta: Pityuka szép fiú, Pityuka nagyon okos, Kedves vagyok, stb. A legmókásabb az volt, amikor elfáradt és a teljes szókincsével hadovált össze-vissza. (Káromkodni is tudott.)

Valaki vett egy papagályt és a kereskedő kérdésére, hogy mi lesz a neve, azt válaszolta, hogy Kolombusz. Az eladó rosszul volt: ezt a nevet soha nem fogja megtanulni. De tévedett. Állítólag betanították neki a következőt: Kolombusz vagyok, a csodálatos sasmadár! Hol az a macska?

Lehet, hogy ez a történet csak legenda, de hatására a 10 éves fiam kisírt magának egy papagályt, hogy majd ő megtanítja beszélni. De hát ahogy az lenni szokott, nem foglakozott vele eleget, vagy az alany nem volt megfelelő, egy szót sem tudott kicsikarni belőle. Viszont, mivel a kalitkája a nyitott ablak előtt volt, csodálatosan eltanulta a kinti madarak, főleg a verebek hangjait.

2008. máj. 29. 05:39
Nekünk van egy nimfa papagájunk és beszél is. Ugyan nem folyékonyan mert ahhoz valószínűleg lusta volt tanulni. De amikor haza érek akkor minimum köszön. :)
2008. máj. 28. 23:10
A Nagycsarnok mellett lakott Ország Mihály (talán, a keresztnevét nem tudom), neki volt több papagája. Pár éve hallottam a rádióban, amikor énekelte a papagáj "Vágyom egy nő után...", aztán a csarnokba érkező teherautókat utánozta, amikor azok "indítóztak" :) Hatalmas volt!
2008. máj. 28. 23:01
A családi barátainknak is van,olyan,mint egy gyerek,csak miatürben.Akaratos és kikéri magának,hogy foglalkozzanak vele.Ha nem jut elég idö rá,akkor bizony megsértödik.Tudtom szerint a fiú egyedek beszélnek csak,és csak ha pár nélkül vannak.Néha olyan szó kombinációkat használ,hogy elképesztö!És olyan emberi hangot tud imitálni,hogy néha félelmetes.Nagyon kell törödni vele,mert nagyon igényli.
2008. máj. 28. 22:35
Nem
7. 9bc47feccc (válaszként erre: 6. - Vorozhev)
2008. máj. 28. 22:17
Pár szót ha írnál,milyennel érdemes neki kezdeni,és tanítani.lenne pár jó mondatom nekem is,amit megtanítanék neki,érdekes lehet.
2008. máj. 28. 22:08
Nekem is volt mar 3db beszelo papagajom mindegyiket en tanitottam be.Sajnos mar nincsenek meg az utolso decemberben halt meg.Nagyon okos ertelmes es szep volt.Telen szeretnek megegyel foglalkozni akkor tobb idom lesz ra.
5. ejmi
2008. máj. 28. 21:33
Igen hallottam már. Sőt nekem is volt gyerekkoromban, aki beszélt, igaz csak szavakat !
2008. máj. 28. 21:31

Amit most itt elmeséltél, még nem hallottam, de nekünk volt kislány koromban, olyan kicsi, kis helyes, hullámos papagáj talán, Petinek hívták és nagyon kedvesen tudott beszélni, természetesen apám foglalkozott vele sokat, és azokat a szavakat értelmesen volt képes elmondani.

Pld, Petike szép fiú, Dolly csúnya, csengettek, és még hasonlókat. Amikor elment, nagyon elkeseredett mindenki.

2008. máj. 28. 21:27
Igen és valami elképesztőnek találom,hogy lehet ilyen okos egy madár.Sok ember tanulhatna tőle :)
2008. máj. 28. 21:23

Megadta a címét egy papagáj


Bediktálta nevét és címét egy elveszett papagáj Japánban - közölte a japán rendőrség szerdán. Az afrikai szürkepapagájt két hete fogták be Tokió közelében.

A rendőrök egy helyi állatorvosra bízták a madarat, aki néhány nap után ismételgetni kezdte saját nevét és gazdái lakcímét. A rendőrök ellenőrizték a megadott címet, ahol megtalálták a papagáj gazdáját.


Az afrikai szürkepapagáj a rendőröknek nem mondott egy szót sem. Az állatorvosnál is csak köszönt az embereknek, és népszerű gyerekdalokat énekelt eleinte - mondta egy rendőrtiszt. Csak néhány nappal később kezdett egy nevet és címet ismételgetni - tette hozzá a rendőr. A madár az utcát és a házszámot is bediktálta, a megadott címen pedig rátaláltak az állat gazdáira. A család azt mondta, már két éve tanítgatták a papagájnak az adatokat.


Az afrikai szürkepapagáj az egyik legokosabb fajta. Szakértők szerint egy hatéves gyerek értelmi képességeivel rendelkezik.

2008. máj. 28. 21:23
Hallottál a bszélő papagájról?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook