Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Halállal álmodni? fórum

Halállal álmodni? (tudásbázis kérdés)


1 2
39. PaulA66 (válaszként erre: 38. - D7ba7bf7ff)
nov. 28. 04:34
Figyelmetlenség volt.
38. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 37. - PaulA66)
nov. 28. 04:28
Nincsenek véletlenek...
37. PaulA66 (válaszként erre: 36. - PaulA66)
nov. 28. 02:24
Bocs, Zolcsika, véletlenül írtam alább nagybetűkkel, itt nincs semmi jelentősége.
36. PaulA66 (válaszként erre: 35. - D7ba7bf7ff)
nov. 28. 02:22

SZÍVED JOGA, HOGY ÉGY ÉREZZ, GONDOLKODJ.


(REMÉLEM, NEKEM IS "SZÍVEM JOGA", HOGY MÁSKÉPP ÉREZZEK, GONDOLKODJAK.)

35. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 31. - PaulA66)
nov. 28. 02:19

Nem! Ez nem rémálom! Nem fogok "nyugtatót" adni neki! Sajnos benne volt a pakliban a halál lehetősége, ezért is ijedt meg! Átélték hogy mi történhetett VOLNA! Ezek nagyon képlékeny dolgok, mert vannak lehetséges halálidőpontok, amikor kiléphet az ember a "játékból"! Valószínűleg lesznek is, de akkor majd jelzést ad a tudat, hogy mi várható! Ha meg megtörténik, akkor sajnos nincs mit tenni! Egyenlőre úgy néz ki a dolog, hogy túl vannak rajta! Azt tudom javasolni, hogy minden lehetséges támogatást (főleg érzelmi, gondolati - azaz lelki) adjanak meg a gyermeknek és akkor kevésbé fenyegeti őket ilyen veszély!


Persze hogy vannak jósló álmok. Prognosztikus, profetikus álmok. De ehhez tiszta, fejlett tudatra van szükség! Ha nagyon "szubjektív" még a lelki beállítódás (azaz nem tud objektíven, kollektíven gondolkodni, érezni) akkor kevert álmai, rémálmai lesznek, amiket ráadásul el is felejthet!

34. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 29. - Lávli*)
nov. 28. 02:06
A "ballépések" így történnek! Törés, szakadás, bokaficam... Irányváltásra késztetnek, valamint jelzik hogy valamit nagyon túltoltunk. De ez is egyénenként változik, hogy ki hogyan értelmezi. Valaki balszerencseként, valaki jelzésként. Sokszor még ezeknek sem vagyunk tudatában, ezért kell egy Ruediger Dahlke, aki megírja "A betegség, mint szimbólum" című könyvet! A jelzések a finomabb szintről haladnak a durvábbak felé, ez íratlan alapszabály! Sokan még a legdurvább/legeslegdurvább jelzéseket sem fogják! Ezért jó, ha finomabb szinten elcsípjük, mert akkor még lehet vele hatékonyan dolgozni! A baj után is lehet (ha még helyrehozható), csak nem éppen komfortos (mondjuk törött lábbal ügyet intézni)! Az álom a lélek, azon belül is a tudatalatti szimbolikus nyelve. Ha van hozzá 'szótárad', akkor sokkal több bajtól megkímélheted magad. Aki letudja "hókuszpók" szinten, az egy idő múlva rákefél! Mert nem "hókuszpók" fog visszavágni, hanem az ÉLET!
33. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 29. - Lávli*)
nov. 28. 01:53
Közli hogy mi van benned és hogy mi fog történni. De hogy ezt hogyan kódolod át, az a nem mindegy! Nem belemagyarázom, hanem tapasztalataim vannak erről! Mert akármilyen bigott spirituális is vagyok, hálát adok az Istennek, hogy van egy gyakorlatiasabb oldalam (ha nem lenne, mi lenne?) is, és akkor elvonulok "műhely" munkára! Mert nekem kell az az oldala is, amelyik tapint, szagol, körbejárja a dolgot, stb. Kísérletező, elemző alkat vagyok. Ha nem lennék, még nagyobb bajban lennék! (Így is elég nagy bajokban voltam!)
32. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 29. - Lávli*)
nov. 28. 01:47
Hát figyelj! Én cirka gyerekkorom óta figyelem az álmaimat, tudatában vagyok és nem is felejtem el a legfontosabbakat. Nekem soha nem volt kérdés, hogy üzennek valamit, max. annyi, hogy mit! Ha nagyon "szakértő" akarok lenni, akkor minimum 10 éve elemzem őket stabilan: álomnapló, intuíció, megérzések, stb. Az se kérdés, hogy sok esetben megvalósulnak (legalábbis nálam). Mindig is érdekelt a téma, mert a szimbolikára nagyon rá vagyok állva. De nem praktizálok benne, olyan mintha nem is foglalkoznék vele! Zsigerből jön, egy-két gondolatot hozzáolvasok, oszt annyi! "Sajnos" nálam a zsigeri dolgok gyári tartozékok! 🙂
31. PaulA66 (válaszként erre: 27. - D7ba7bf7ff)
nov. 28. 01:12

Igazad van, nem "feltétlenül" szorongás van az álmaink mögött, de ez az álom, amelyet a FI említ, kétségtelen, hogy rémálom.

Hogy vannak-e "jósló" álmaink? Nem tudom, remélem, nincsenek.

nov. 27. 05:16
Szerintem hosszú életet jelent
29. Lávli* (válaszként erre: 28. - D7ba7bf7ff)
nov. 27. 04:49

Közli az álom, hogy mi fog történni?

Spirituális nézőponttal bárki bármit belemagyarázhat bármelyik álomba.

Még csak azt se mondom, hogy néha nem jön be egy-egy jóslás.

Egy Achilles-ín szakadás üzenheti azt egy arra fogékonynak, hogy "ne tedd meg az életedben azt a lépést, amire készülsz, mert sérülten jöhetsz ki belőle" - na de kinek nincsenek ballépései? 😊

Az álom: az agyunk millió pici fiókjában tárolt villanásnyi képkockák, és a bennünk rejlő érzések - sokszor fura és meglepő - keveredése.

28. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 2. - Lávli*)
nov. 27. 01:45
Az álom a valóság terméke is, mert akár kezdtünk vele valamit, akár nem, a tudattalanban fogja őket tárolni. Minél letisztultabb vagy, annál ritkábban, de annál megbízhatóbb álmokat fog közölni veled és a környezeteddel kapcsolatban. És ebbe simán belefér az hogy mi történt és hogy mi fog történni!
27. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 4. - PaulA66)
nov. 27. 01:41
Nem feltétlenül szorongás! A tudatalatti szimbolikája, ami sokkal többet tud, mint a tudatos. Kevert mert van egy világos és egy sötét oldala. Ha sok az elnyomott, sérült rész, nyilván azt fogja "felböfögni"! Ha viszont letisztult, harmonikusabb a személyiség, akkor nem lesznek rémálmai, viszont annál több jósló álma, kellemes álma, önmagára, a környezetére és az emberiségre vonatkozó megbízható álma.
26. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 12. - Birebora)
nov. 27. 01:36
Ez azért nem ilyen egyszerű! Sok mindent figyelembe kell venni!
25. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 21. - Csenge(ttyű))
nov. 27. 01:35
Meg aki kereszteket rajzolgat, az is rossz ómen egyes helyeken. Volt egy kisfiú, aki mindig kereszteket rajzolgatott és tényleg meghalt.
24. d7ba7bf7ff (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 27. 01:33

Álom és álom között különbség van! Szerintem ez az a fajta, amikor a tudatod jelzést küld a feltételezett (részlegesen reális) eshetőségekről. Hogy magyarra lefordítsam, a gyermeked egy olyan életszakaszba lépett, amikor itt hagyhatná a földi világot, de úgy dönt, hogy marad! Ilyenkor a tudata jelzést küld (mivel akár 18 éves koráig is erős összeköttetésben lehet a szülőkkel) és lepörgeti az esetleges történéseket. Tehát amikor álomba kivetül, akkor TE és/vagy Ő reálisan látja, hogy mi történhetett VOLNA!


Persze vannak olyan álmok, ahol tényleges jelzést küld a tudat, hogy az illető rövid időn belül meg fog halni, de az megint más! (prognosztikus álmok) Ilyenkor a valóság, az érzékelés és az álom megmagyarázhatatlan módon összecseng! De ezt csak a kifinomultabb, önmagát fanatikusan vizsgáló személy tudja magabiztosan eldönteni!

nov. 26. 18:35
Szerintem csak azt jelenti, hogy aggódik érte, félti, és álmában dolgozza fel.
22. PaulA66 (válaszként erre: 21. - Csenge(ttyű))
nov. 26. 17:01
Messze kanyarodtunk az eredeti témától.
21. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 20. - PaulA66)
nov. 26. 16:46
Nem azt mondta ne lépjek rá az árnyékomra mert akkor is meghalok. :D De azt meg hogy mégis? :D Sose kérdeztem meg tőle. Érdekes asszony volt az én nagyanyám. :) Eredeti fazon. :D
20. PaulA66 (válaszként erre: 19. - Csenge(ttyű))
nov. 26. 16:43
És olyat nem mondett a nagyid, hogy "ne lépj rá a küszöbre"? Mert annak is van valami rossz következménye, csak elfelejtettem, hogy mi.
19. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 18. - PaulA66)
nov. 26. 16:06

Hogy meghalok. Mert a nagyanyam mindig azt mondta, lanyom ha kinyilik utanad mogotted az ajto, meghalsz. Jol van nagyi, még élek. Majd talalkozunk odaát ugy 20 ev mulva. 🥱🖕

Csinalunk egy kozos szelfit egymassal. Aztan megnezzuk ki néz ki jobban. 🙉🙊

18. PaulA66 (válaszként erre: 17. - Csenge(ttyű))
nov. 26. 15:53

Húha!

S olyankor mire gondolsz?

17. Csenge(ttyű) (válaszként erre: 15. - PaulA66)
nov. 26. 15:24
Nem a valosagban nyilik mindig ki. Pedig beszoktam csukni. Vagy legalabb is ugy tunik nekem. De ra efy tizedmasodpercre mar tarva-nyitva.
16. PaulA66 (válaszként erre: 15. - PaulA66)
nov. 26. 15:17
nyúladozik = nyíladozik
15. PaulA66 (válaszként erre: 14. - Csenge(ttyű))
nov. 26. 15:17
Álmodban? Nekem is nyúladozik az egyik ajtó, de csak azért, mert megvetemedett, ha jól megmarkolom a kilincset, becsukódik.
nov. 26. 14:39

Anyam volt egy idoszak amikor mindig a halott apjaval almodott. Nem ismerte, kicsi volt meg amikor meghalt, de az almaban tudta hogy o az apja. Azt mondta neki mindig a fater hogy vki hamarosan meghal a csaladban. Anyam azt hitte hogy o lesz az, mert egy nagymutet elott allt. Vegul apam lett aki meghalt. Ra ket-harom honapra. Lehet nincs osszefugges a ketto kozott, nem akarok raijeszteni a foruminditora, az is lehet csak azert almodott ilyesmit anyam mert nem tudta mi var ra aztan felt a mutettol, csak ez most igy eszembe jutott.

Egyebkent utanam meg mindig kinyilik a kamraajto, most kezdjek el felni en is, vagy csereljek zarat? 😁

13. Alina* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 14:34

A jelenlegi helyzetben "teljesen normális"


Mindenki aggódik a szeretteièrt.

12. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
nov. 26. 14:07
Azt mondják, hogy aki álomban meghal az sokáig fog élni.
11. PaulA66 (válaszként erre: 10. - PaulA66)
nov. 26. 13:54

"Halott. Rossz idő. Halott és temetés: vihar. Halottasház: jó reménység jele, amely valóra válik.


Kerner szerint: a halott mindig időváltozást jegyez. Az 1833-as könyv azt mondja, hogy a szép halott ambót mutat. - 1799-es könyv szerint: halottat látni: áldás. - Gvadányi szerint: halottasingben járni halottak között: hideglelést jegyez.


A különös álmokból: halott, aki mintha volna táncos, és táncra kérne, míg bennünket irtózat töltene el: asszonynak jegyez szerencsétlen házaséletet, férfinak különös vágyakozást. Halottal menni, és azt megakadályozni, hogy hátunkra másszon: féltékeny szerelem. Halottal találkozni a házban, amely halottat nem ismerhetünk, és lábunkra telepedne: gyermektelenség jegye.


R. M. szerint: halott, aki jönne, és megszólítana, az utat tudakolván: váratlan látogató jegye.


Régi magyar naptár szerint: Andráskor holtak: hosszú telet mutatnak. Kántorböjtös napon halott, aki benézne az ablakon: szükség jegye. Holtakkal vigadni, és tőlük tanácsot kérni: figyeld meg, mit mondanak, és tedd az ellenkezőt: kivéve, ha anyád mondaná. Holt szerető, aki visszatérne és szemrehányást tenne: új szerelem jegye. Holt férj kihágás. Holt asszony: nagy bánat.


Holt ember képét rajzolva látni: rokonod meghal. Holt embert koronázni: betegség. Holt ember által megsegíttetni: ismerősöd meghal. Holt embernek csontját látni: harag. Holt emberekkel vívni: nagy tisztesség. Holt embert látni megelevenedni: nagy borult időt jelez. Holt embert látni, akit régen eltemettek, mintha most halna meg: közeli atyádfia hal meg.


Holt emberrel, ki megelevenedett, járni sötét éjjel, de hamar helybe jutni: tűrhető bosszúság, rövid harag. Holtnak lenni és megelevenedni: tisztesség. Önmagát holtnak látni: öröm." (Krúdy)

10. PaulA66 (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
nov. 26. 13:25

Krúdy nagyon ügyesen állította össze az Álmoskönyvet, sok mindent beleírt régi álmoskönyvekből, vagy amiket csak úgy hallott itt-ott.

Én nem hiszek a babonában, de szeretem olvasgatni.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook