A paprikás liszt mellett több variáció közül is válogathatsz kiránthatod hagyományos módon, vagy megsütheted Orly módra is. Az olyan hogy sörtésztába mártod és úgy sütöd ki, úgy is nagyon finom. A sörtészta ua mint a palacsinta tészta, csak tej helyett sör kell bele. Esetleg készíthetsz fűszeres halat tejszín mártással, bár ahhoz talán kevésbé szálkás hal jobb lenne.
Sütés előtt sűrűn írdald be, majd egy kis vegetás sóval (a sót ízlés szerint kavard hozzá) szórd meg, kb. 30 percet, hagyd állni. Utánna paprikás lisztebe forgatva forró, bő zsíradékban süsd ki.
Lehet fokhagymás sóval (friss fokhagyma), vagy örölt borsos sóval is variálni.
Szerintem is, de jó alaposan irdald be előtte, akkor a szálkák úgy megsülnek, hogy nem is érzed és csak a gerince marad. Kb 2 mm-enként, halld, hogy ropognak a szálkák a kés alatt, akkor csinálod jól!
én tegnap ,fokhagymásan bekentem be sóztam a haltörzset(tengeri halat amit árulnak mindenhol lefagyasztva!)szóval,10percig hagytam állni,addig 3 közepes fej paradicsomot fel csíkoztam és 1 fej likhagymát fel csíkoztam ,fél csokor petrezselymet össze vágtam jó apróra! el kezdtem ujjnyi olíva és sima olajjal keverten kisütni,a halat mikor megsült az oldala megfordítottam és rá pakoltam mindent addig sütöttem míg szépen megsült mint a másik fel!!