Hajvasalás (beszélgetés)
sziasztok csajszik!
most találtam rátok nagyon szimpi cuccokat irtok.:)
azzal a kérdéssel állok elétek h hajvasaló vétele elött állok.jól át akarom gondolni mert nem olcsó mulatság.olvasgattam h a ga mat dicséritek én még sohs nem hallottam rola.elötte imetecet használtam.hosszú szöke hajam van és kb 3naponta vasalom.
Kérdésem: MOST ti milyen hajvasalót vennétek ha van rá 20 000 ft-otok? melyik a legjobb?
köszi a válaszokat ti vagytok a szakértök:)
Sziasztok!
Nekem Remington hajvasalóm van, de nagyon ritkán használom. Előtte egy nagyon rossz minőségű hajvasalóm volt, rendesen tönkre is tette a hajam, és tényleg függőséget okozott:) amikor legelőször kivasaltam a hajam szebb volt mint bármikor máskor, fényes volt imádtam...de bizony egyre többet vasaltam annál fénytelenebb és szárazabb lett. Sokan mondják..."muszáj kivasalnom, mert különben nagyon durván néz ki..." hát igen:) mostmár sikerült "leállnom" róla:) csak Remingtont használok, sztem nagyon jó. A Babyliss szerintem is nagyon rossz...bnőmnek is olyan van, egyszer vasaltam vele a hajam, tépett és áá...nemszeretem. De lényegében a legjobb minőségű hajvasaló is tönkre tudja tenni a hajat, ha sokat használjuk. Folyamatosan vágattam a hajam, hogy meggyógyuljon, de mindig is hosszú hajat szerettem vna, ezért meghosszabbítattam (a már egészséges, de rövid hajam), így mostmár pláne vigyázok rá:) balzsam, pakolás...minden:) hajszárítózni nem is szoktam, hagyom megszáradni. Vigyázzatok a hajatokra:)
Ezzel én teljesen egyetértek... :S
Semmi nem egészséges a mai világban :( A töredezős dologról még annyit fűznék hozzá, hogy ha nagyon ápolod, akkor egyáltalán nem vagy csak minimálisan fog megtörni a hajad (tapasztalat alapján mondom; - még festeni sem festem a hajam; na erről ennyit)
A hajvasalótól is függ szerintem, de azt is csak mértékkel. Vagy csak vitaminhiány okozza, a vékony haj könnyebben sérülhet és törhet
AZ még furább, h az utóbbi időben (2 hónapja) szedek egy elég erős B-vitamin komplexet. Azaz sok B és H-vitamin van benne.
"„B” vitaminok bevitele: szabályozzák a faggyútermelést."
"Biotin: („H” vitamin): Ezt az anyagot úgy ismerik, mint a zsíros haj legnagyobb ellenszere, ugyanis kellő mértékben szabályozza a zsíranyagcserét."
Szóval ezekből most sokkal többet viszek be, mint eddig bármikor és mégse használ semmit. Nem a hajam miatt kezdtem el, csak most találtam rá erre a "mellékhatására".
Az a baj, h mostanság próbálgattam új samponokat (persze fructisen belül, mert csak ez felelt meg nekem eddig), de ugyanaz...gyorsan zsírosodik :(
Szóval ez lehet amolyan természetes változás is, h most gyorsabban zsírosodik? De ha 2-3 naponta mosom és vasalom, azzal nem ártok többet a hajamnak? Sajnos vasalás nélkül nem szép, mert nem maradnak egyben a hullámok. Azaz csúnya is és fésülni szinte lehetetlenség :SSS Vasalással pedig mindkettőn tudtam segíteni.
Még valami: a vasalóm BabyLiss (nem tudom pontosan, melyik tipus).
És 1 évig minden vasalás után csillogó, gyönyörű egyenes hajam lett, mostanság hat csak zsírosabbnak.
Sziasztok!
Én kb 1.5 éve vasalom a hajam. Nem bóvli vasalóm van és eddig nem is nagyon volt gondom. Hajmosás után vasaltam és következő hajmosásig ki is bírta. Akkor szinte 5 naponta kellett csak hajat mosnom, most viszont már 3.napra nagyon zsíros lesz a hajam fent. Sose volt gondom zsírosodással, ezért is nem értem :S Így 3 naponta kell már hajat mosnom és vasalnom :(
HOsszú és vastagszálú a hajam és sokáig Fructis Hosszú hajra sampont használtam, de egy ideje kivonták a forgalomból és azt a Gyümölcsolajas regenálásóssal mosom (zsírosodás ellenitől mér zsírosabb lett) :S
Kérdésem:hajvasaló okoz ilyen gyors zsírosodást? Mostanság már frissen vasalva se olyan csillogó a hajam a tetején, már akkor lehet látni,h kicsit összébb áll :(((
Az és vasalóm kb. egy hét alatt (igaz húsvét előtt egy héttel rendeltem meg, így az ünnepek után kedden érkezett meg).
Egy héten belül tuti megkapod nekemígy szállították :)
Nekem is pont ez van meg (az oldalon is én kommenteltem a vasalóhoz ;p), nagyon szeretem!
Hajvégápolót nem használok, félek h. beleég a hajvasaló lapjaiba :S
Köszi!!
Szét is néztem a Ga.mak között, és ez tetszik:
Ga.ma hajvasaló Tourmaline Digitális Laser ionos CP3
Nem tudod ehhez muszály ilyen hajvégápolókat használni??
Köszi!!!
zsófika91:
Hát szerintem inkább a Ga.Ma... Sokkal jobb, próbáltam már Remingtont, de úgy tönkre tette a hajamat, hogy rossz volt ránézni. Hát szerintem inkább a Ga.Ma... Sokkal jobb, próbáltam már Remingtont, de úgy tönkre tette a hajamat, hogy rossz volt ránézni. A Ga.Ma vasalómmal semmi probléma (én a hajvarázson vettem meg; elég körülményes lett volna máshonnan beszereznem, habár olcsóbb személyesen. Már a stella oldalán is meg lehet találni:)
Szerintem nagyon jó választás... :)
Úgy vasal, mint a "huzat"! És a fodrászom is csodálkozott, meg kételkedett, hogy a fenébe csinálom hogy nem látszik töröttnek a hajam vasalás ellenére?
Remélem nagyon beválik majd! ;)
További ajánlott fórumok:
- Nagyon törik a hajam a sok hajvasalástól.Van megoldás?
- Heti 3-4 hajvasalás mennyire károsítja a hajat?
- Károsítja a hajat a hajvasalás?
- Ha nincs itthon hővédő spray, akkor használhatok-e hajolajat hajvasalás előtt?
- Napi szintű hajvasalás, megfelelő hajápolás mellett (hővédő, balzsam, hajvégápoló) nagyon károsítja a hajat?
- Hogyan szokjak le a hajvasalásról? Régen göndör hajam volt mostanra sajnos elvesztette igazi göndörségét a hajam. Nektek mi vált be?