Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hajnali Lidl árubeszállítás bejelentése fórum

Hajnali Lidl árubeszállítás bejelentése (beszélgetés)

24. 971ee6f8cd (válaszként erre: 22. - Dzsenniferkata)
aug. 15. 13:53
A Vasúttörténeti mellett lakom, ami mögött viszont normál vasút van, éjjelente a tehervagonok kattogásától zajos minden, de ez van, tudtam hova költözöm, nem lehet egy szavam sem 😀.
23. 971ee6f8cd (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 15. 13:51
Nálunk fél 5-kor jönnek a kukások minden nap, és az sem jár kis zajjal. Valamit, valamiért.
22. Dzsenniferkata (válaszként erre: 17. - Birebora)
aug. 15. 13:41
Még a vasútállomás (vasút) is ide tartozhat. Nem lakunk közel, de a csörgő mozdonyt (m41) mi is halljuk, ugyanis MÁV retro hétvégétől függetlenül gyakran megy csörgő a Balatonra. 😀 Még az intercity szignál is hallható. 🚂
21. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 15. 12:08
Bocsánat, de jól tudtátok hova költöztök. Nem hinném, hogy a Lidl miattatok arrébb áll vagy változtatni fog az áruszállítása menetén.
20. hpetra22 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 15. 11:46
Cserébe 2 perc alatt megveheted, ha kifogy otthon a tojás. Minden előnynek lehet hátránya és minden hátránynak lehet előnye.
19. Ghost👻 (válaszként erre: 18. - Hoxa)
aug. 14. 15:06

Nem csodálom.

Városunk kellős közepén áll egy templom. Mondanom sem kell hogy lakótelep lakótelep hátán.

Negyed óránként egyet kongat és minden órában annyit harangoz ahány óra van.

Több mint egy kilóméterre lakók tőle,de hallom.

Meg is bolondulnék ha ott laknék.

Itt nem egyeztek bele hogy kevesebbet harangozzanak.

18. Hoxa (válaszként erre: 13. - Ghost👻)
aug. 14. 14:36
Bármi elromolhat utólag is. Nem gyakori, de nálunk például épült egy új templom (komplexum). Van is zúgolódás, azt hiszem petíció is készült, hogy ritkábban tessék harangozni.
17. birebora (válaszként erre: 13. - Ghost👻)
aug. 14. 14:04
Én még a sportpályát, focipályát is idesorolnám.
16. birebora (válaszként erre: 14. - Michelle.r)
aug. 14. 14:04
Valószínű.
aug. 14. 14:02

Teljesen megértelek. Bosszantó és élhetetlen. Még ha féláron adnák sem laknék ott.

Több lidl-nél látom, hogy a társasházak ablaka, erkélye közvetlen a parkolóra néz. Kiülni sem tud egy kávéra sem. Zaj, büdös, ajtó csapkodás. Egész nap a kipufogók, motor beinditások, benzingőz, dizel. Én eladnám mielőtt az egészségemet kikezdené. A panorámája a parkoló autók és a lidl teteje. Nem is szabadott volna oda épitési engedélyt kiadni egy lakó-, társasháznak. Vagy a lidl épült később?

14. michelle.r (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 12:54
Gyanítom, hogy előbb volt a Lidl, és aztán a lakópark. Sajnálom, de tényleg neked kellett volna előrelátóbb lenned. Lehet, hogy azért adták el azt a lakást, mert ők sem bírták a zajt.
13. Ghost👻 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 12:25

Az a helyzet,hogy csinálhatsz te bármit ez nem fog változni.

Tanulópénz.

Bolt,iskola,óvoda,templom mellé nem költözünk.

aug. 14. 10:44
Köszönöm a válaszokat .Igen, ha tudtam volna akkor biztos hogy nem költözök oda:( még nem volt ilyen tapasztalatom ezelőtt. Általában a raktárakat hátra szokták tenni, de itt valamiért az oldalában van az üzletnek, a lakópark mentén . Csak azt nem értem, hogyha az önkormányzat által van egy meghatározott rendelet, akkor hogy lehet az hogy ez alól kivételt képez. Amikor egy szabályzatnak, vagy rendeletnek mindenkire kéne vonatkoznia :(
11. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 10:01
Biztos szar. És jobban meg is értenélek, ha "rátok épült" volna egy Lidl, vagy akármi más bolt. De így, hogy tudtátok, hogy ott van, mégis megvettétek a lakást, nem igazán értem a felháborodásodat. És oké, hogy jár a motor szerinted feleslegesen, de mint írod az is zavar, hogy jönnek mennek pakolnak. Azért erre minimum számítani lehetett, de inkább biztosra venni, hogy ez lesz.
10. libikóka (válaszként erre: 5. - Alnisa)
aug. 14. 09:47

Ezt is megértem.

Viszont ha bolt mellett laksz ezzel kalkulálnod kellett.

aug. 14. 09:32

Nagyon kellemetlen lehet.

Talán azért is járatják a motort, mert a kirakodás idejére is muszáj nekik hűteni az árut.

Az eladó ott lakott már a lakásban, amikor vásároltátok?

Rákérdeztetek a zajra is?

aug. 14. 09:15

Nem vagyok ilyen helyzetben (hála istennek az erdő szélén élek), de folytattam le zaj - és rezgésvédelmi hatósági eljárást egy ugyanilyen ügyben (Lidl melletti társashaz stb). Ott a Lidl együttműködő volt, de minden mérés zajhatárértéken belül maradt...ennek ellenére telepítettek zajvédő falat, és igyekeztek minél kisebb robajjal pakolni.

Őszinte leszek, a helyzet nem oldódott meg, újra - és újra érkeztek a panaszok az önkormányzathoz, amit maximálisan megértek, de a jegyző jogköre is véges.

Rákérdeztem, miért járatják "indokolatlanul" a kamionok motorját . Azt a választ kaptam, hogy ami hűtőkamion, azt nem állíthatják le.

Nem akarlak elkeseríteni, de amíg bármilyen hipermarket, bolt, vendéglátóegység stb. lakóövezetben működik, sosem lesz teljes nyugalom. A megoldás a megelőzésben lenne, vagyis hogy ezeket az egységeket külső helyszínre telepítik. De a lakosság szereti ha minden a szájában van ugye, így ennek a kényelemnek az árát a környék lakói fizetik meg....

Azért jelezd a jegyzőnek.

aug. 14. 09:02

Megértem a problémádat. Szörnyen zavaró lehet naponta hajnalban erre ébredni.

Viszont egyetértek Libikókával: azt azért tényleg lehetett (volna) tudni, hogy ha egy Lidl mellett épült társasházba költöztök, akkor szembesülhettek a hajnali árurakodással. Márpedig ez zajjal jár. Azért az valóban nem várható el a rakodóktól, hogy úgy pakoljanak, mintha porcelánboltban lennének.

Valahol azt érzem, hogy nem fogsz tudni elérni semmit azzal, hogy írtál az ügyfélszolgálatnak. De ne legyen igazam!

Azért majd írd meg kérlek, hogy milyen választ kaptál a leveledre.

Nem mondom, hogy kitartást, mert ez nem segít a problémádon. De együttérzek veled.

6. Hoxa
aug. 14. 08:39

Gyerekkoromban egy kisbolttal szemben laktunk. Reggel fél 5-kor hozták a zacskós tejeket nagy műanyag ládákban. Úgy csinálták, hogy a bolt ajtaját kinyitották, a sofőr kb 2-3 méterről meglendítette a nehéz ládákat és behajította a a bolt betonkövére, ahol még csúszott pár métert. Már amúgy maga a IFA se volt halk, de ez a hang felejthetetlen. Ehhez képest a kenyér már nem volt ilyen durva, mert a ládák könnyebbek voltak, de a módszer ugyanaz.

Hát mondhatom, hogy nem szerettük őket ezért. De szólni akkoriban nem lehetett semmiért sem, csak mindent el kellett viselni. Tudom, hogy ez nem segítség neked, csak előhozta az emlékeimet a fórumod. :D

5. Alnisa (válaszként erre: 3. - Libikóka)
aug. 14. 08:36

Napközben és este felé is szokot jönni áru a boltokba.

Értem a hajnli szállítást is, de baromi szar ám arra kellni, mintha összedőlt volna egy ház! Úgy baszkodják a dolgokat, mint ez lenne a világ legtermészetesebb dolga hajnali 5-kor.

Nálunk csak kisbolt van és csak szabi alatt hallom, mert egyébként addigra már munkában vagyok mire megérkeznek, de rettenet szar erre kellni.

aug. 14. 08:28
Koszonom a választ☺️ igen, egy resze ertheto, de azt nem tudom megerteni hogy miert kell jaratni feleslegesen pl a kamion motorjat, ami zug, bug orakon keresztul… tehat ez mar indokolatlanzajkeltes
3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 14. 08:20

Szerinted mikor jöjjön az áru ??

Megértem ,, de ez tudnivaló volt.

aug. 14. 07:23

Az borzalom lehet. Itt ahol én élek a lakóházaktól távolabb van egy nagy területen, ahol más üzletek is vannak. (Ún.: Bevásárló-udvar.)

Együttérzésem küldöm és próbálok segíteni, ezért megkérdeztem a ChatGPT véleményét, íme:

1. Vezessen zajnaplót.

Legalább 2–3 hétig:

dátum

kamion érkezésének pontos ideje

meddig tartott a rakodás

hány jármű jött

mi okozta a zajt: motorjáratás, tolatóhang, csapkodás, raklapok, béka/targonca stb.

felébredtek-e rá

lehetőleg rövid videó/hangfelvétel is.

2. Több lakó közösen panaszkodjon.

Ez szerintem különösen fontos társasháznál. Ha 8–10 lakó írja alá ugyanazt a panaszt, az már egészen más súlyú, mint egyetlen ember panasza.

A társasház közös képviselőjét is bevonnám.

3. A panasz a Vásárlók könyvébe is bejegyezhető.

Érdemes azt kérni a LIDL-től, hogy vizsgálják ki a konkrét üzlet hajnalban történő beszállítási gyakorlatát, és lehetőség szerint módosítsák a beszállítás időpontját.

4. A helyi önkormányzatnál/jegyzőnél érdeklődni, hogy az adott Lidl éjszakai-hajnali áruszállítására milyen zajvédelmi előírások vonatkoznak, illetve kérhető-e hatósági vizsgálat.

5. A legvégső esetben amikor éppen zajlik a zajongás, lehet rendőrségi bejelentést is tenni az aktuális zavarás miatt.

(A ChatGPT felajánlotta ezt is: Ha megírja, melyik városban és melyik Lidl mellett lakik, akkor meg tudom nézni neki konkrétan az adott település zajrendeletét, ki az illetékes, és hova érdemes beadni a panaszt.)

Remélem, tudtam segíteni elindulni (legalábbis) a probléma-kezelés felé.

aug. 14. 06:52

Egy 2 hónapja fennálló problémával kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Lidl mellett épült társasházba költöztünk, és folyamatosan hajnalra ütemezik az áruszállítást, és az ezzel keltett zaj bőven csendháborításnak számít. Nem tudom mit csináljunk, egymás után jönnek a kamionok és a pakolásra zárt ablakok- füldugó mellett is felkelünk.

Írtam az ügyfélszolgálatnak mert ma betelt a pohár, de nem reménykedek változásban. Van itt köztetek olyan, aki Lidl, vagy más üzlet mellett lakik? Sosem voltam ilyen helyzetben, így nem tudom hogy ez normálisnak számít-e. Eddig nem tettem lépéseket mert próbáltam megértő lenni, de a kialvatlanságtól már nagyon rossz a közérzetem, a mindennapjaim kényelmetlenné váltak

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook