Hajnali gondolatok (beszélgetés)
Nemrég olvastam, hogy a baranyai Ófalu 2 millió vissza nem térítendő támogatást ad letelepedéshez, hát az a környék is felér egy Őrséggel
Mondjuk ragaszkodnak feleséghez, vagy legalább élettárshoz. :)
Kedves 100-s!
Nincs feleség (szerencsére már elváltam), de ha lenne is, akkor sem ingyen munkásra használnám.
Nix beosztott, de még egy árva, ingyér dolgozó feleség sincs, hát lesz melód bőven.
Ott talán még a szükséges növényeket is elkezdhetnéd termelgetni, na tudom, az már tényleg meghaladná a jelenlegi kapacitásaidat. De legalább megvan a lehetőség, itt Pesten meg nincs. Az a műhely árfekvés is nagyon kedvező. Szerintem is jól döntöttél.
Eddig 5-6 évente mindig váltásra kényszerültél? Edzett egy pasi lehetsz mostanra. :-) Biztosan sikerülni fog. :-)
Az Őrség csak kapóra jött.
Függetlenül attól, hogy tényleg csodás hely.
Ott - szerintem legalábbis - emberi léptékkel lehet élni.
Itt pesten egy 27 nm műhelyért ami megfelelne a higiénés elvárásoknak fizetnem kellene 160 ezret+áfa, de azon a területen el sem férnék.
Ott 140 nm 40 ezer+Áfa.
Igaz, itt pesten ,,csak" költöznöm kellene, ott viszont takarítanom kell, meg festenem kell, meg engedélyeztetnem kell.
No de magamnak csinálom!
A pesti telephelyre esélyem sincs, hogy megvegyem, itt viszont 2-3 éven belül össze tudom szedni a vételárat.
Azt hiszem nagyon jól döntöttem.
Hát egyenlőre nem tervezek beosztottal.
Megérem majd magam után fizetni az adókat, megtermelni a kiadásokat.
És mindent előről kell kezdenem.
Nem panaszkodni akarok, de már qrvára unom, hogy 5-6 évente resetelnem kell.
Most nem lesz így.
Ez az utolsó nekifutás és nem engedek belőle!
Picit sóhajtottam...
Én nem az Őrségbe vágyom éppen, de jó lenne másutt lenni.
Igaz, épp tegnap gondoltam bele, mi a fenének nyűglődöm, ha elvileg bármikor el is utazhatom oda.
Ha ezt a házat sikerülne felújítani, már az is nagy lépés lenne.
Maradok egyelőre a 4 éve elkezdett váltásnál, és megteszem a következő lépést.
Azért ami azt illeti, én nem tudom, ismerek-e ebben a faluban 38 főt. A többi mintha nem is létezne. :D
Ezt még nem hallottam, de valóban igen mély bölcselet. :-)
Neked - ha minden igaz, nem is lesz főnököd. Az ám az élet. :-)
Viszont: magad uram, ha szolgád nincsen. Beosztottad se lesz. :-) Vagy lesz?
Tudjátok, van egy nagyon igz mondás:
Adj a szarnak egy kis hatalmat, mindjárt büdösebb lesz!
Azt hiszem ez tuti igaz.
Megfelelő embert a megfelelő helyre. :-) Az indulatait kezelni képtelen valaki valójában nem való főnöknek, még ha egyébként igen jó ember is.
A gerinctelen ugyancsak nem való vezetőnek, csak az a dolog sunyi módon rejtve is maradhat. Akkor inkább ordítson, azért tartjuk... :-)
Hu micsoda vadregény. :-)
És 38 lelkes falu, az már igen. Ha mindenki egy helyen van, ott még akkor sincs tolongás... :-)
Nagyon tündéri, csak ott meg vásárolni, egyebeket intézni lehet macerás. Lesz ott egyáltalán net lehetőség?
Az milyen otthonos... :-) Mariiii! Gyere má dógozni! :-)
Az én főnököm se kiabált. Ránézett az órára amikor reggel érkezni látott, mondta hogy aha, ez ebben az évben a második késés. A harmadik után elfelejtheted jutalmat.
Mondom: világos. :-)
Ezért nem voltam én soha notórius késő. :-)
Nehogy én is kimaradjak már, ki miért nem szereti a facét.
Zavar a sok cukiság, dől a fárasztó humor, bombáznak a képek, olyankor is megszólítanak, ha nem beszélgetni, csak valamit megnézni szeretnék, sokszor csak egy tomboló katyvasznak tűnik az egész. Időnként azért ránézegetek, de csak ritkán.
Ilyen csak a mesében van ... Akarom mondani mesés környezet, szerencsés vagy :)
A levelek már sárgák, pirosak, Szarvasbőgés ... Klassz.
A jövő héten olyan helyre viszem a kis üzememet, ahol mindez megvan.
Az Őrség szélére.
20 km-n belül Ausztria, Horvátország, Szlovénia.
15 km-n belül bányatavak, Mura,
Helyben csend, nyugalom és 38 fős falucska!
A falucska körül dombok tele erdővel, gombával, állatokkal.
Ilyen környezeteben alkotni... maga a csoda!