Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hajmosás 1 évesnél? fórum

Hajmosás 1 évesnél? (beszélgetős fórum)


2009. ápr. 28. 22:22

Sziasztok!


Látom, a topic indítója már megoldotta a dolgot, azért talán nem baj, ha én is leírom a tapasztalataimat :)


Nekem a lányok most 15 és 12 évesek. Első pillanattól kezdve belefektettem őket a vízbe. Kb. a füléig ért, s ha elfordította a fejét, a fél arcocskája a vízben volt, ekkor elkezdett gőgicsélni, s élvezte, amit hall a víz alatt.


A hajmosással így soha nem volt gond, mert később, amikor már tudott ülni, akkor is csak mondtam, hogy feküdjön le, s az utolsó öblítés a kádban ülve hátrahajolva a zuhannyal történt.


Mindkettő imádja a vizet ma is.

A nagyobbiknak volt dugó fóbiája, soha nem volt hajlandó a dugó felőli oldalra ülni, vagy úgy lefeküdni, hogy bármije is hozzáérjen a dugóhoz. Meg kellett várni, amíg kiszáll, csak utána húzhattam ki, mert attól félt, hogy ő is lemegy a vízzel. (Látta a "Hahó Öcsi!" című filmet, amikor még egész kicsi, talán egy éves volt, s én arra következtetek, hogy az egészből lehet, hogy csak azt a részt fogta fel, amikor lement a lefolyón a manó...

Szóval, nem mindegy, hogy mit néznek meg, valóban..:)

2008. jan. 20. 22:02

Sziasztok!

Már meg is oldottuk, kipróbáltam ezt is azt is. Hasra, hátra nem fekszik, kizárt, leginkább áll csak a kádban, pedig már nem fél a víztől, egyszer elesett, hetekig csak mereven állt a kádban, nem mert leülni sem. :(

Szóval állva ugyan de kispohárral locsolom le a fejét, mondom, : "figyelj, jön a víz......MOST " és leöntöm, már tudja mikor kell nagy levegőt venni, Ő törli le a zavaró felesleges vizet az arcáról utánna, nagyon tetszik neki. Az öblítés ugyan így. Ma már maga öntötte a vizet a fejére annyira belejött, örülök, hogy ez hamar megoldódott nálunk. Most 18 hós, és 1 éves volt mikor írtam az első levelet Nektek! :)

Tünde

15. Sylva
2007. nov. 17. 18:40
Apa segít. Ő tartjameg és tereli el a figyelmét, amíg én pillanatok alatt végzek.
14. Gombos
2007. nov. 17. 18:37
Én olyankor vele fürdök, úgy fogom mint amikor fotelban szopizik,kicsit jobban ráhajolok és már mosom is a haját (igaz,hogy közben cicizik) és észre sem veszi a hajmosást!
2007. nov. 12. 12:14

Nekem mióta állni tud a kicsi, csak állva lehet hajat mosni.Ha ül is, akkor is mihelyt vizet csorgatok a fejére talpra ugrik és úgy megy tovább a hajmosás. Lefektetni csak hasra lehet, mert ha a hátára akarom rögtön megfordul.Nem sír, talán 1x ha sírt a hajmosáskor.Imád fürdeni.

Egyik gyerekemnél sem volt probléma a hajmosás miatt.

2007. szept. 13. 09:39

Nálunk kb. 2 hónapja van sírás pedig nem megy a szemébe a víz. És csak öblítésnél se előtte se utána nem sír. 22 hónapos most. De más anyukák is panaszkodnak erre. Szerintem ezt kinövik.

(remélem :) )

11. LoLiNa
2007. szept. 10. 12:15
hátra fektetem, benyúlok a karja/ háta alá, fej hátradöntve, megmosom, leöblitem. semmi nem folyik sehova és nincs ordítás. 3,5 hónapos, 5 éves, fiúk.
2007. szept. 8. 10:50
Nálunk is van sírás hajmosáskor (2 éves), egyszerűen nem szereti. Pedig nem folyik a szemébe a víz, hátra is hajol rendesen mégis ordít. Talán majd kinövik.
2007. aug. 14. 23:32
Ugyanúgy mostuk a nagyobbacska gyerek haját ahogy a sajátunkat is, és soha nem volt sírás. Álljon a gyerek szorosan a fürdőkád elé és a hátát meggörbitve hajtsa le a fejét a kád fölött. Én azt szoktam neki mondani, hogy nézze a köldökét. Ezután a gyerek tarkója felől irányítva a tusolót könnyen meg lehet mosni a kis hajukat anélkűl, hogy egy csepp is a szemükbe menne. Lehet, hogy ez 1 évesnél még nem működik, de a nagyobbacska gyerekeknél tuti.
2007. aug. 14. 21:59
Köszönöm a sok jó tanácsot és bátorítást.:)
2007. aug. 14. 16:28

Hát nekem bevállt a hajmosó karika,16 éve is és most is.A nagylányom 16 éves a kicsi pedig 1éves.

Persze hogy sír utálja,de a karika megvédi attól,hogy a szemébe menjen a víz,egyenlőre még birkózunk nem érti miért teszem a fejére,de már egyre okosabb és meg fogja érteni.Kitartás.

2007. aug. 11. 14:07
lehet valami hajkarikát kapni azt hiszem,bababoltban...én igaz nem próbáltam
2007. aug. 11. 14:07
nálunk isriási visítás volt mindíg,szinte lila néha és persze a nagy hisztiben persze hogy belemegy a szemébe...srtandon ő is imádja,de pici kora óta ordít.most 3éves,mostanában odarak magának egy száraz fürdőkendőt,így öblítem...ez bejött...továbbra sem szereti de nem visít
2007. aug. 11. 14:00

Nálunk is előfordul néha még most is,hogy sír hajmosásnál(20 hónapos),de nem vészes,csak addig tart.

Én úgy szoktam,hogy amikor épp ül,akkor besamponozom,s utána a vizes kezemmel megpróbálom a lehető legtöbb habot lesímítani a fejéről,többször vizezem,símítom-így nem folyik a szemébe,majd megemelem az állát,s "keressük,hogy hol a villany,légy stb.",s kis pohárral leöblítem2-3x a haját,s közben tartom az állát.Ennyi.

Ma már szinte magától emeli a fejét,s tartja pár másodpercig,régen azért határozottabban kellett fognom,emelnem az állát-de legalább megszokta!:)

2007. aug. 10. 22:33
Igen erre én is gondoltam, de szerintem még nem értené, biztos vagyok benne, hogy nem érzi magát biztonságba és kapkodja a levegőt, ezért sír. De majd mondogatom neki.........
2007. aug. 10. 22:31
Várj türelemmel. Nálunk kb 1,5 évig tartott ez az időszak. Most már megérti amit beszélek neki, hogy ha hátrahajtja a fejét nem folyik oda a víz.
2007. aug. 10. 22:27

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy a hajmosást hogyan oldjam meg sírás nélkül? A kisfiam most 1 éves, a nagy kádban fürdünk mióta tud ülni, nem volt gond a hajmosás régebben, mert hátrafektettem egy nagy füdőszivacs párnára a pici vizbe és megoldottuk. Mostmár persze "szalad", feláll a kádba...stb. Lefektetni nem tudom, mert nem engedi állva pedig az arcába folyik a víz és nem tűri, ma is nagy ordítás volt. A medencébe vagy a strandon nem fél a víztől, nagyon szereti, élvezi.

Mit tegyek?

Köszönöm: Tünde

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook