Hagyományörzés (beszélgetős fórum)
A vizáról nem is szólva... a pasi önköltségen csinálta az egészet, a faj miatti aggódásból...mindenféle hülyeségre folyik ki a pénz, de legalább a telepítési költséget megfizethetné már az állam, ha értünk meg egy őshonos halért teszi....
Nem igaz, hogy egy milliót nem tudnának neki adni, az egy képviselő benzinpénze lassan...
Falun azért még él...mondjuk az a baj, hogy iskolában nem tanítják.
A magyar konyha pedig überalles, ennél kreatívabb, okosabb konyha tán nem is létezik máshol. Minden maradékból isteni kaja lesz.
Nekem a szívügyem a magyar hozzávalók, de leginkább az 'élő' termékek, pl. a szürkemarha, mangalica... nagyon megszívtuk ezekkel az ócska külföldi tehenekkel meg rózsaszín kis malackákkal. Sokan nem is tudják, de pl. a magyar óriásnyúl nemrég még a kihalás szélén volt, pedig a húsa kiváló.
Léteznek magyar boltok, ami csak itthoni termelőktől szerzi be az alapanyagokat. A magyar termék címke illetve a magyar termékek listája mindenki számára elérhető..kíváncsi vagyok hányan nézik meg, amikor vesznek valamit, hogy az kínai-e vagy nem...
igen, ez szomorú :(
sokan azt hiszik, ez már túlhaladott, pedig nézzék meg a más országok életét, mindenki vigyáz arra, ami ott réték, akár étel, akár ital, akár helyi sajátosság :)
de mi nem, rohanunk egyenesen előre, bele a falba :(
pedig sokan ha tudnák,micsoda finom ételek, és sütemények vannak itthon is :)
nem kellene csak néha a más konyhája, bár én is megpróbálok sok mindent :)
Hali :)
most az étel, vagy az ünnepeknél a régi szokásrend érdekel :D
nálunk maradt a karácsonykor a régi jól bevált hal, egyik évben, másikban a pulyka, bár ez nem magyar, de attól még jó, szilveszterkor a lencse, húsvétkor a tojás és kalács, meg a sonka :D