Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Hagymatokány burgonyával recept

Hagymatokány burgonyával recept

Elkészítési idő 35 perc

A Hagymatokány burgonyával hozzávalói:
5-6 nagyobb fej vöröshagyma,40 dkg
tisztított burgonya
2 evőkanál sertészsír
5-6 dkg
füstölt szalonna
1 púpozott evőkanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál csípős fűszerpaprika
1 kiskanál frissen őrölt fekete bors
só.


A Hagymatokány burgonyával elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztitjuk és felszeleteljük. A burgonyát megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Forró zsiron előbb megsütjük a kockára vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadjuk a felszeletelt vöröshagymát és közepes tűzön - olykor megkavargatva - dinszteljük. Közben sózzuk, borsozzuk és kevés vizet is aláöntünk.Végül ha jól átpirult a tűzről levéve fűszerpaprikával is megszórjuk.Átkeverjük és hozzáadjük a megfőzött, leszűrt burgonyát, majd az egészet jól átforrósítjuk. Tálaláskor frissen törött boerssal is megszórhatjuk a tetejét. Friss kenyérrel és hideg fröccsel az igazi.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A hagymatokány burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook