Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Hagymás tofurántotta recept

Hagymás tofurántotta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hagymás tofurántotta hozzávalói:
vöröshagyma
tofu
kurkuma, só, pirospaprika
(olaj)


A Hagymás tofurántotta elkészítési módja:
4 személyre: 40-50 dkg Tofut kockákra vágunk, majd krumplitörővel vagy villával enyhén pépesítjük (nem baj, ha több-kevesebb kocka valamelyest megússza a pépesítést!). Ízlés szerint 3 vagy 4 fej vöröshagymát felaprítunk és kevés vizen megpárolunk-dinsztelünk (olaj helyett vizen is jól átpuhul a hagyma, legfeljebb nem lesz olyan barnás, de ugyanolyan finom.) Az így megpuhult hagymához hozzáadjuk a megtört tufut és egy kevés vizet, hogy oda ne égjen. A szín és az íz kedvéért enyhén megszórjuk kurkumával és esetleg pici pirospaprika őrleménnyel. Időnként kevergetjük és kb. 10-15 percig tűzön hagyjuk az ízvilágában tojásrántottára emlékeztető ételt.

A feldarabolt tofu hozzáadásakor a hozzávalókat ízlés szerint kiegészíthetjük szárított paradicsommal, kapribogyóval, gombával, gabonakolbásszal, stb. Zöldborsóval is kiváló.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A hagymás tofurántotta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook