Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás rostélyos egyszerűen recept

Hagymás rostélyos egyszerűen recept

Elkészítési idő 80 perc

A Hagymás rostélyos egyszerűen hozzávalói:
1 kg marha magas hátszín
vagy tarja szeletek
1 kg vöröshagyma
napraforgó olaj (vagy disznózsír)
liszt.Ízlés szerint: frissen tört fekete bors és só.


A Hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja:
A hús mindkét oldalát forró zsiradékban jól átsütjük, majd megsózzuk és kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, ízlés szerint meghintjük frissen tört fekete borssal. Közben a megtisztított vöröshagymát karikára vágjuk, megsózzuk, és összekeverjük annyi finomliszttel, amennyit felvesz. Forró zsiradékban több adagban pirosra, ropogósra sütjük, majd leszűrve itatóspapírra tesszük, hogy lecsepegtessük róla a felesleges zsiradékot. Ezután tálba tesszük, és melegen tartjuk, hogy ne hűljön ki. Tálaláskor a húsra halmozzuk a sült hagymát és meglocsoljuk a hús szaftjával. Héjában sült, vagy olajban sült burgonyát, esetleg petrezselymes burgonyát adunk mellé. Friss salátával kínáljuk, de illik hozzá a káposztasaláta, illetve a savanyúság is.


Kategória: Húsételek receptjei


A hagymás rostélyos egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook