Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Hagymás mustáros tarja recept

Hagymás mustáros tarja recept

Elkészítési idő 60 perc

A Hagymás mustáros tarja hozzávalói:
- Fél kg tarja
- 3 nagy vöröshagyma
- 3 nagyobb krumpli
- mustár ( 3-4 nagykanálnyi )
- só
- bors
- olaj


A Hagymás mustáros tarja elkészítési módja:
A tarját felszeleteljük, kiklopfoljuk. Én egy tiszta zárható zacskóba szoktam tenni őket, ráöntöm a mustárt, sót, borsot, meg egy kis olajat. Jól összeforgatom benne, hogy mindenhol érje a húst ez a jó kis mustáros íz. Beteszem a hütőbe legalább 1 órát állni. A vöröshagymát felszeletelem karikákra, a krumplit megmosom, és ugyancsak karikákra szelem. Ezután jön a rétegzés. Egy tepsit kiolajozok, és az aljára terítem az összes hagymát, sózom borsozom, utána a krumplikarikák jönnek, megint sózom borsozom és végül erre a hagymás ágyra jönnek a hússzeletek. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva sütöm egy és negyed órát ( nekem alul felül sütős sütőm van, lehet hogy egy óra elég neki, meg kell nézni egy óra leteltével. ) aztán ha jó, akkor leveszem a fóliát és a hús mindkét oldalát megpirítom. Köret nemkell hozzá, nagyon finom egytálétel:)

A mustárt körülbelülre írtam hogy három négy kanál, de én nem méricskélem csak öntök annyit hozzá hogy elég legyen, és nembaj ha több, a kisült szaft még finomabb tőle:)
Szóval bátran lehet még tenni hozzá.

Sózással borsozással vigyázni kell, mert ugye a húshoz is tettünk sót borsot, de nem árt, ha a rétegeket megsózzuk borsozzuk csak finoman :)

Ezt a zacskós ötletet Nigella Lawson műsoraiban láttam, szerintem tökéletes érdemes kipróbálni, klopfoló helyett is ha nincs jó a sodrófa, azzal is kitudtam klopfolni a húst:)


Kategória: Egytálételek receptjei


A hagymás mustáros tarja elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook