Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke recept

Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke recept

Elkészítési idő 65 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 140 kcal

A Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke hozzávalói:
1 kg csirkehús bőr nélkül (bármilyen: mell, alsó-felsőcomb), 2 fej vöröshagyma, 15-20 dkg pizzamozzarella sajt, ízlés szerint a fűszerezéshez: fokhagymakrém, csirkehús fűszerkeverék, bors, mustár, olívaolaj.


A Hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke elkészítési módja:
A bőrétől megszabadított megmosott húsokat egy tálba helyezzük és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel, fokhagymakrémmel, mustárral, borssal, végül egy kevés olívaolajat is öntünk rá. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy jobban érvényesüljenek az ízek, majd egy hőálló edénybe (kevés olívaolajat teszünk alá) elhelyezzük egymás mellé a húsokat. A karikára vágott hagymával beborítjuk és alufóliával lefedjük. A sütőben 20 percig magas fokozaton, majd takarékon készre pároljuk (kb. 50 perc), majd levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús megpuhult (villával ellenőrizhetô). Ezután ráhelyezzük a húsokra a felszeletelt mozzarellát, és kb. 15 perc alatt kész, ha megolvadt a tetején. Jó étvágyat hozzá! Köret nélkül is fogyasztható, de savanyúsággal, vagy friss paradicsommal is nagyon finom!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. aug. 14. 13:09
A hagymás, mozzarellás, fûszeres csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook