Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Hagymán sült halfilé recept

Hagymán sült halfilé recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hagymán sült halfilé hozzávalói:
50 dkg harcsafilé (de lehet tengeri halfilé is),
4 fej vöröshagyma,
4 db paradicsom,
4 ek. étolaj,
4 gerezd fokhagyma,
fél db citrom leve,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, hal fűszerkeverék


A Hagymán sült halfilé elkészítési módja:
A megtisztított és vékonyra karikázott vöröshagymát az étolajon üvegesre pároltam, majd belereszeltem a fokhagymát is. Megsóztam és egy nagyobb tepsibe egyenletesen szétterítettem. A halfiléket felszeleteltem, fűszereztem, és kevés citromlével is meglocsoltam. A hagymákra karikáztam a paradicsomokat, majd egyenletesen elosztottam rajta a felszeletelt halfiléket. A tepsit befedtem egy alufóliával és 180 C-ra előmelegített, forró sütőbe tettem. Körülbelül 20 percnyi párolás után a fóliát levettem a tetejéről és addig pirítottam, amíg a felesleges lé elsült alóla. Vajas sült burgonyával körítettem. Tálaláskor a hagymát és a paradicsomot a halfilék tetejére halmoztam.


Kategória: Halas ételek receptjei


A hagymán sült halfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook