Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves kétféle sajttal recept

Hagymaleves kétféle sajttal recept

A Hagymaleves kétféle sajttal hozzávalói:
: 2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olaj
3 dkg vaj
1 ek. finomliszt
2 dl fehérbor
1 l szűrt húsleves (leveskockából is lehet)
4 szelet kenyér
10 dkg reszelt trappista sajt
só, őrölt bors
4 ek. reszelt parmezán


A Hagymaleves kétféle sajttal elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd az olaj és az olvasztott vaj keverékében kevergetve 6-8 percig pirítjuk. Ekkor a liszttel meghintjük, s együtt sütjük. Azután a borral és a levessel fölöntjük. Fölforraljuk, és közben megkeverjük, mert könnyen odaéghet. Majd kis lángon 20 percig főzzük. Közben a kenyeret felkockázzuk, sütőben megpirítjuk, majd trappista sajttal összekeverjük. A levest - ha kell - sózzuk, borsozzuk. A tányérokba merjük és a tetejére reszelt parmezánt szórunk díszítésként.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves kétféle sajttal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook