Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Habos szilvaleves recept

Habos szilvaleves recept

A Habos szilvaleves hozzávalói:
70 dkg szilva
kevés friss gyömbér
1 citrom
cukor ízlés szerint
fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl száraz vörösbor
1,5 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj


A Habos szilvaleves elkészítési módja:
A félbevágott, kimagozott szilvát feltesszük főni, gyömbérrel, citromlével, cukorral, fahéjjal ízesítjük. Beleöntjük a bort, a vízzel elkevert keményítőt és felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
A tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, az őrölt fahéjat. Tálaláskor galuskaként tesszük a levesre.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 21. 19:37

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook