Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Habos ribizlis recept

Elkészítési idő 50 perc

A Habos ribizlis hozzávalói:
Tészta:
35 dkg liszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
2 ek porcukor

150 g vaj vagy margarin
3 tojássárga
(Ha kell, tejföl egy kicsi)

Hab:
3 tojásfehérje
30 dkg cukor

2 marék ribizli


A Habos ribizlis elkészítési módja:
A tésztát ösze kell gyúrni, pihentetni. A habot rozsdamentes üstben gőz fölött kell felverni, míg klassz masszív krém lesz. Aztán a ribizlit bele kell keverni. A tésztát tepsi méretűre kell nyújtani 10-15 percig elősütni, majd rákenjük a ribizlis habot, aztán 1-2 es (gáz) fokozaton sütni, amíg klassz ropogós lesz a teteje. Kb. 15 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos ribizlis elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook