Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos fincsi meggyes recept

Habos fincsi meggyes recept

A Habos fincsi meggyes hozzávalói:
5 tojássárgája
10 ek cukor
1 dl olaj
4 dl kefir
11 ek liszt
1 csomag sütőpor
3 ek kakaópor

lekvár

5 tojásfehérje
csipet só
pár csepp citromlé
15 dkg cukor

1 üveg meggybefőtt (magozva)

a befőtt leve
1 csomag tortazselé


A Habos fincsi meggyes elkészítési módja:
Az 5 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, az olajjal, és a kefirrel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd hozzáadjuk a sárgájához. Egy nagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbát végzünk, majd még forrón megkenjük lekvárral a tetejét. A legjobb, ha van meggylekvár, de a sárgabarack is megteszi. A tojások habját gőz felett pici sóval és pár csepp citromlével elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a cukrot, és szép, fényes, kemény habot verünk belőle, amit rákenünk a tésztára. A meggyet kimagozva, jó sűrűn rászórjuk a habra, és hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. Ha kihűlt, a felfogott meggylével készítünk egy tortazselét, amit ráöntünk, és hagyjuk megszilárdulni rajta. Ha a zselé is megkötött, szeletelhetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos fincsi meggyes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook