Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos diós torta recept

Habos diós torta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Habos diós torta hozzávalói:
6 db tojás
5 evőkanál liszt
1 csipet só
4 evőkanál darált dió
2 evőkanál barna cukor
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz
3 db aszalt sárgabarack
1 teáskanál sütőpör
25 dkg mascarpone
5 dl cukrászhab
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál pudingpor
2 teáskanál rum
2 evőkanál porcukor
1 üveg őszibarack befőtt
3 evőkanál baracklekvár
2 db gránátalma (magja)


Habos diós torta

A Habos diós torta elkészítési módja:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval elkezdjük felverni, majd mikor elkezd felhabosodni, a cukrot apránként hozzáadagoljuk és addig verjük, míg krémes fehér habot nem kapunk. 2. A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot,a vizet majd fehéredésig keverjük és hozzárakjuk a sütőporos lisztet, a darált diót, a kockára vágott sárgabarackot és összekeverjük. 3. A felvert tojásfehérjéből kivesszük kb a negyedét és ezzel fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a többi tojásfehérjét. 4. A tésztát egy torta formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük. 5. A mascarponéba öntjük a porcukrot, a pudingport, a rumot és habverővel simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponés krémbe beleforgatjuk a felkockázott őszibarack felét és 5 evőkanál tejszínhabbal lazítjuk a krémet. 6. A kihűlt diós piskótát kör alakban három részre vágjuk. Az első karikát vékonyan megkenjük lekvárral, majd a krém felét rákenjük. Következik a második lap amit szintén megkenünk lekvárral és a maradék krémmel. Befedjük a harmadik lappal. Egy habzsákba szedjük a tejszínt és nagy rózsákkal díszítjük a torta tetejét és az oldalát, a tetejére szeletelt őszibarack és gránátalma kerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos diós torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook