Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos-diós házi krémes recept

Habos-diós házi krémes recept

A Habos-diós házi krémes hozzávalói:
Tésztához:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
8 dkg margarin
1/2 cs sütőpor
6 tojássárgája
1/2 l tejföl 3/4-e

Habhoz:

6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
+ 30 dkg durvára vágott dió

Krémhez:

6 dl tej
2 ek liszt
1 tojás
4-5 ek cukor
2 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás puding
25 dkg margarin


A Habos-diós házi krémes elkészítési módja:
Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk. A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral. A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal. A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük. Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal. Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz. Hűtőbe tesszük.

sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 30x25cm cm


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos-diós házi krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook