Habos csigák recept

A Habos csigák hozzávalói:
Tésztához:

. 5 tojás sárgája,
. 40 dkg liszt,
. 20 dkg vaj,
. 3 kanál porcukor,
. 2 dkg élesztő
. tej
. pici só

Hab:

. 5 tojás fehérje
. 30 dkg kristálycukor
. 20 dkg darált dió


A Habos csigák elkészítési módja:
5 tojás sárgája, 40 dkg simaliszt, 20 dkg vaj, (rama), 3 kanál porcukor, 2 dkg élesztő kis tejben felfuttatva, pici só. Ebből tésztát gyúrunk és három cipót formálunk. Hab: 5 tojás fehérje,30 dkg kristálycukor,20 dkg darált dió. A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verni, A diót hozzáadni és összekeverni. A cipókat egyenként téglalap alakúra nyujtani,megkenni a hab 1/3-val,majd feltekerni. Késsel kb. fél cm szelekre vágni, és sütőpapiron megsütni. Még forrón vaniliás porcukorban meghempergetni.

Finom omlós száraz sütemény!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos csigák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook