Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos-almás "pite" recept

Habos-almás "pite" recept

Elkészítési idő 30 perc

A Habos-almás "pite" hozzávalói:
Tészta:
15dkg margarin
30dkg liszt
3/4 sütőpor
10dkg porcukor
3 tojás sárgája
szükség szerint 1-2 ek. víz
ízlés szerint reszelt citrom héj

Töltelék:
10 db alma reszelve
2.5 dl kristálycukor
1 ek. fahéj
1 ek.búzadara

Hab:
Tojások fehérje
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor


A Habos-almás "pite" elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból homogén tésztát gyúrok. Egyenletesen tepsibe simítom. A reszelt almát levétől jól lecsepegtetem, hozzáadom a cukrot,búzadarát,és fahéjat. Rásimítom a tésztára,és nem túl magas hőmérsékleten átsütöm.Kb:25 percig. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verem a cukrokkal,és a megsült süti tetejére kenem. Visszatolom a sütőbe,amit ekkor már ki is lehet kapcsolni.

Hűlés után vizezett pengéjű késsel szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos-almás "pite" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook