Habcsókok recept

A Habcsókok hozzávalói:
Hozzávalók

5 db tojásfehérje
35 dkg cukor
1 dl víz


A Habcsókok elkészítési módja:
Elkészítés 25 dkg cukrot felteszünk főni annyi vízzel amennyi ellepi. 5 tojás fehérjét gőz felett habbá verünk 10 dkg cukorral. A forró lobogó cukorszirupot nagyon lassan, habverés közben hozzácsorgatjuk a tojáshabhoz, és kéz melegre hűlésig tovább verjük. Ha jól dolgoztunk borotvahab keménységű masszát kapunk. Habkarika alakítása: az elkészült tojáshabot sütőpapírral fedett sütőlemezre alakítjuk csillagcsöves nyomózsákból. Díszíthetjük mindenféle szóróanyaggal, amely 50 C'-ot elvisel színeződés, és alakváltozás nélkül. Habkarika szárítása: a sütőt bekapcsoljuk pár percre a legalacsonyabb fokozatra. Ügyeljük rá hogy 40-50 C'-nál melegebb ne legyen, mert akkor nem csak száradni fog a habkarika, hanem a cukortartalma karamellizálódni, barnulni fog. Egy átlagos méretű karika pár óra alatt kiszárad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habcsókok elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook