Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha vkinek megszünki a táppénze,visszamegy dolgozni egy térd mütét után,de nem birja,mit tehet? fórum

Ha vkinek megszünki a táppénze,visszamegy dolgozni egy térd mütét után,de nem birja,mit tehet? (tudásbázis kérdés)


16. fd8e423e9e (válaszként erre: 15. - Pista55)
2009. szept. 1. 22:26
Teljes mértékben igazad van (ha megengeded, hogy tegezzelek), nem tartom normálisnak, hogy hatvan körüli embereket dolgoztatnak, mert tolják ki a nyugdíjkorhatárt, hogy mindent megvonnak a fiataloktól, akik gyermekvállalásra adnák a fejüket (szocpol, letelepedési támogatás, gyed-gyes visszaszorítása, táppénz szigorítása - sajnos nagyon sok nő már csak így tud teherbe esni közöttük én is, ha nyugalom veszi körül... mindegy, ez más téma, pluszba még a válság, mely a hiteleket is az egekbe emelte), nem tartom normálisnak, hogy akiket dolgoztatnak azok teljesen kivannak idegileg és testileg, mindenki jár orvostól-orvosig, míg lehet jobb lenne, ha ugyanarra a munkára legalább másfél embert alkalmaznának, és akkor nem lenne annyi beteg ember. Jah és minél több ember dolgozna, annál több lenne az adóbevétel, de ehhez azokat is csökkenteni kellene, hogy megérje az embereket foglalkoztatni, ne a leépítésen gondolkodjon mindenki. Szar világot élünk. Az egészségügy összedőlőben, ahogyan a nyugdíjrendszer... a nőgyógyászom ennyit mondott: Judit teljesen egészségesen vállaljon kisbabát, mert jobb nem betegnek lenni, ki tudja mi történhet magával és a kisbabával a kórházban... nos? azt hiszem nem kell hozzáfűzni semmit. :( szomorú. És lehetne folytatni, hogy van egy népcsoport, akit gyakorlatilag eltartunk...
15. pista55 (válaszként erre: 14. - Fd8e423e9e)
2009. szept. 1. 20:54

Nagyon igazságtalannak érzem, hogy azokat akarják visszavezetni a munka világába akik már alig bírnak dolgozni, vagy azokat az anyukákat akiknek még otthon kellene lenniük csöppségükkel.

Mért nem azokat ösztönzik valahogy akik munkaképesek,akik fiatalon csak céltalanul élnek és szüleik dolgoznak helyettük is?

Nem is tőled kérdem én ezt de látom te jobban belelátsz ezekbe a dolgokba mint egy átlag ember.

2009. szept. 1. 20:12

Arra törekszeknek papíron, jogszabályilag, hogy minél több ember ne passzívan legyen otthon, hanem bekapcsolódjon a munka világába.

Szóval ha van valami komolyabb betegség, mégha a háziorvos azt is mondja, hogy nincs esély a rokkant nyugdíjra (azoknak adják meg manapság, akik néhány hónap múlva meghalnak, tapasztaltam a munkám során), akkor is érdemes megpróbálni, mert egy ORSZI-s papírral a munkaügyi kp-ban is kell kezdeniük valamit, amit az előbb írtam.

13. fd8e423e9e (válaszként erre: 11. - Pista55)
2009. szept. 1. 20:08
Igen hr-esként dolgozom és sajnos évente van öt-hat ilyen eset nálunk is. A legtöbb ember elmegy munkanélkülire, majd kéri a leszázalékolását egyszer-kétszer, stb. Illetve a munkanélküli kp-ok már kötelesek együttműködési szerződést kötni a megváltozott munkaképességű munkavállalóval (ezért érdemes a leszázalékolást elindítani, mégha nem is lesz eredménye, itt értem a rokkant nyugdíjat), mert ennek a papírnak a fényében pl. már negyven százaléknál is a munkaügyi kp-nak is lépnie kell és kötelesek beiskolázni az álláskeresőt, hogy az egészségi állapotának megfelelő végzettséget szerezzen, amellyel esetleg lesz esélye elhelyezkedni. Erről bővebben és pontosabban a munkaügyi kp-ban lehet megtudni. Ebben nem vagyok nagyon járatos.
2009. aug. 31. 19:42
Van ahol a munkáltató köteles könnyebb munkakörbe helyezni, ha nem, akkor neked kell valami mást keresned.
11. pista55 (válaszként erre: 10. - Fd8e423e9e)
2009. aug. 31. 19:37

Gondolom ezt te nem csak hallottad hanem tudod.

További táppénz szóba sem jöhet?

Akkor marad a segély ami rövid idő után 28500ft.

Ma betegen új munkahelyet találni csak protekcióval lehet.

Itt kezdődik a nyomor.

2009. aug. 31. 18:40
A foglalkozás-egészségügyi orvosnak - 30 napon túli táppénz esetén kötelező a munkavállalót küldeni soron kívüli vizsgálatra - véleményt kell írnia, amit a munkáltató a foglalkoztatás során figyelembe vesz, ennek megfelelően munkaszerződés módosítást ajánl fel, amennyiben a fogl-eü-i orvos szakvéleménye alapján más munkakört nem tud felajánlani, akkor (ha működik a munkáltatónál üzemi tanács, annak bevonásával) u.n. "rehablitációs eljárás" keretében próbálnak együttesen a kialakult helyzetre megoldást találni, ha nem sikerül, akkor a munkáltató megszüntetheti a munkavállaló munkaviszonyát rendes felmondással (végkielégítés, felmondási idő kifizetése).
2008. nov. 14. 11:02
Lazább melót kell keresned,valóban ezt igy könnyű mondani,de lényeg az egészséged.
2008. nov. 14. 09:37
Keress más munkahelyet!Ezt igen könnyű mondani,de megvalósítani nem annyira.Marad a gyógyszeres kezelés és fiziotherápia.
2008. nov. 14. 01:34
Az előttem szólók okosan megfogalmazták, de nem jelezted, végűl, hogy döntöttél?
2008. ápr. 3. 08:13
Más munkát kell választani,ha lehet.
2008. ápr. 3. 07:23
Nekem is van baj a térdemmel és a nagyobb terhelést nem bírja de én a céget is otthagytam miután lejárt a táppénz.Igy most olyat keresek amit el tudok látni minimális terhelés mellett/pénztár/.
2007. szept. 28. 05:32
Elmegy a háziorvoshoz és az kiírja táppénzre.
3. 7130b15964 (válaszként erre: 2. - Ezsuzsoka)
2006. okt. 7. 23:05

Keresned kell egy olyan munkát, amit el tudsz látni, hacsak nem olyan mértékű a problémád, ami miatt leszázalékolnak.

Beszélj a munkáltatóddal, hátha van valami olyan munka a cégen belül, amit el tudsz látni és egy átszervezéssel, szerződésmódosítással megoldható a problémád!

2006. okt. 7. 15:52
Arra gondolok,hogy milyen ellátásra jogosult vagy mit tehet ha nem birja a munkát?
2006. okt. 7. 15:50
Ha vkinek megszünki a táppénze,visszamegy dolgozni egy térd mütét után,de nem birja,mit tehet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook